Közélet

Személy- és vagyonvédelmi nyílt napot tartottak

Személy- és vagyonvédelmi nyílt napot tartottak

2008. október 14., kedd
Személy- és vagyonvédelmi nyílt napot tartottak

Fotók: Gémes Sándor

Rendhagyó nyílt napra került sor kedden a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, a Csongrád Megyei Vagyonvédelmi Kamara és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. A rendezvény célja egyrészt a pályaorientáció volt, másrészt ennek keretében adták át az iskolának a megyei vagyonvédelmi kamara szokásos éves támogatását, ezúttal 200 ezer forintot.

A makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában 1996 óta működik rendvédelmi fakultatív képzés, melynek során jogi és önvédelmi ismeretekre tehetnek szert a diákok egészen az érettségiig. Erre 2000-től további egyéves biztonságszervezői OKJ-s képzés is épül nappali oktatási formában. Az itt végzettek már nem csupán személy- és vagyonőrként helyezkedhetnek el, hanem alsó- és középszintű vezetők lehetnek belőlük – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Márton Imre

, a Csongrád Megyei Vagyonvédelmi Kamara alelnöke. A keddi napon a közoktatási intézmény, illetve a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közös nyílt napot, ennek keretében rendhagyó órát szervezett, melynek célja a diákok érdeklődésének felkeltése volt a pálya iránt. Az eseményen három osztály vett részt, a tizenkettedikesek, illetve a tizenharmadikos biztonságszervezők. A fiataloknak

Németh Ferenc

, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke,

Bardócz Csaba

rendőr ezredes, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója, illetve Márton Imre tartott előadást.

A rendezvényt sajtótájékoztató zárta, itt adta át Márton Imre az iskola igazgatójának,

Horváth Évának

a Csongrád Megyei Vagyonvédelmi Kamara 200 ezer forintos támogatásáról szóló utalványt

(alsó képünkön, balra Németh Ferenc)

. Az alelnöktől megtudtuk: a kamara 2002 óta működik együtt a gimnáziummal, s lehetőségeihez mérten minden évben segíti anyagilag is az intézményt, illetve a legújabb szakmai anyagokkal, folyóiratokkal, újságokkal, könyvekkel segíti a képzést. A biztonságszervezői képzés osztályai általában 20-25 fővel indulnak, 2000 óta mintegy 200 diák kapott oklevelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.