//

Személy- és vagyonvédelmi nyílt napot tartottak

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Rendhagyó nyílt napra került sor kedden a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, a Csongrád Megyei Vagyonvédelmi Kamara és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. A rendezvény célja egyrészt a pályaorientáció volt, másrészt ennek keretében adták át az iskolának a megyei vagyonvédelmi kamara szokásos éves támogatását, ezúttal 200 ezer forintot.

A makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában 1996 óta működik rendvédelmi fakultatív képzés, melynek során jogi és önvédelmi ismeretekre tehetnek szert a diákok egészen az érettségiig. Erre 2000-től további egyéves biztonságszervezői OKJ-s képzés is épül nappali oktatási formában. Az itt végzettek már nem csupán személy- és vagyonőrként helyezkedhetnek el, hanem alsó- és középszintű vezetők lehetnek belőlük – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Márton Imre, a Csongrád Megyei Vagyonvédelmi Kamara alelnöke.
A keddi napon a közoktatási intézmény, illetve a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közös nyílt napot, ennek keretében rendhagyó órát szervezett, melynek célja a diákok érdeklődésének felkeltése volt a pálya iránt. Az eseményen három osztály vett részt, a tizenkettedikesek, illetve a tizenharmadikos biztonságszervezők. A fiataloknak Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke, Bardócz Csaba rendőr ezredes, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója, illetve Márton Imre tartott előadást.
A rendezvényt sajtótájékoztató zárta, itt adta át Márton Imre az iskola igazgatójának, Horváth Évának a Csongrád Megyei Vagyonvédelmi Kamara 200 ezer forintos támogatásáról szóló utalványt (alsó képünkön, balra Németh Ferenc).
Az alelnöktől megtudtuk: a kamara 2002 óta működik együtt a gimnáziummal, s lehetőségeihez mérten minden évben segíti anyagilag is az intézményt, illetve a legújabb szakmai anyagokkal, folyóiratokkal, újságokkal, könyvekkel segíti a képzést.
A biztonságszervezői képzés osztályai általában 20-25 fővel indulnak, 2000 óta mintegy 200 diák kapott oklevelet.

Előző sztori

Pénzügyi válság: Járai 1000 milliárdos adócsökkentést sürget

Következő sztori

Kiállítás és séta a királynapok emlékére Szegeden