Szegedi forduló a női vízilabda OB I/B-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton a SZUE ad otthont az OB I/B csoportos női vízilabda-bajnokság második körének. Az első fordulóban mindkét találkozóját magabiztosan abszolváló, bajnoki címvédő Universitas Szeged a Bánki VE és a Hódmezővásárhelyi VSC ellen száll vízbe. A cél egyértelmű: világosan megmutatni az osztálykülönbséget!

Mint arról a SZEGEDma.hu korábban beszámolt, a hajdúszoboszlói nyitókörben a Kecskemétet 12-9-re, a Debrecent 23-8-ta verték meg a szegedi lányok. Az ötcsapatos B csoport másik két együttese ellen tartanak erőfelmérőt most szombaton, ám az az erőfelmérő a remények és a várakozások szerint inkább egyfajta erődemonstráció lehet.

“Mindenképpen meg kell nyernünk mind a Bánki, mind a HVSC elleni találkozót. Itthon a legjobbunkat kell mutatni a közönségeknek, azaz akkora különbséggel akarjuk megverni mindkét ellenfelet, amennyivel csak lehetséges. Ez azt jelenti, hogy mindenki ugyanannyi játéklehetőséghez jut, most ezt is feláldozzuk az eredmény oltárán, mert egyértelművé kívánjuk tenni: az anyagi és infrastrukturális lehetőségeink talán egyelőre nem teszik lehetővé az A osztályos indulást, ám nem idevalók vagyunk, az Universitas Szeged felfelé lóg ki ebből a mezőnyből” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Hannauer Péter vezetőedző. Hozzátette: tanítványai az egész héten becsülettel és hatalmas elszántsággal készültek, s ennek hatása bizonyára érzékelhető lesz szombaton a medencében. A gárdában egyedül Miklós Dóra küzd sérüléssel, neki az egyik ujjával akadtak gondok, a többiek hadra foghatóak.A Németországból hazatérő Kuczora Imola átigazolása is megtörtént, ám játékengedélye a LEN olaszországi központjából egyelőre még nem jutott el a Magyar Vízilabda-szövetséghez – talán még befut a szombati fordulóig.

Az Universitas Szeged nem csupán edzésekkel, hanem egy csapat-összekovácsoló dublini kiruccanással is készült az utóbbi hetek során. Az október 15-19. közötti túrán főként a fiatalabbak vettek részt, s a kikapcsolódás, az Írországgal való ismerkedés mellett két meccs is szerepelt a programban: mind a Half Moon, mind a St. Vincent felnőtt női gárdáját sikerült felülmúlni. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, azért is elsősorban az utánpótláskorú játékosoknak igyekeznek folyamatos játéklehetőséget teremteni – a Zenta mellett horvát és olasz csapatokkal, a szentesi hölgyekkel és a szegedi korosztályos fiúkkal is keresik a kapcsolatot -, mert bennük látják a jövő zálogát, azt, hogy rövid időn belül valóban az erejéhez méltó osztályban, az A csoportban szerepelhessen a szegedi női vízilabda.

Az Universitas Szeged – Bánki VE találkozó szombaton 12.30-kor, az Universitas Szeged – HVSC csata pedig 15 órakor kezdődik a SZUE-ban. A részletekről természetesen beszámolunk majd honlapunkon.

Előző sztori

Kosárlabda Európa-kupa: szegedi siker a Rába partján

Következő sztori

A diadalmas és a szenvedő egyház ünnepnapjai