Sport

Szegedi forduló a női vízilabda OB I/B-ben

Szegedi forduló a női vízilabda OB I/B-ben

2008. október 31., péntek
Szegedi forduló a női vízilabda OB I/B-ben

Szombaton a SZUE ad otthont az OB I/B csoportos női vízilabda-bajnokság második körének. Az első fordulóban mindkét találkozóját magabiztosan abszolváló, bajnoki címvédő Universitas Szeged a Bánki VE és a Hódmezővásárhelyi VSC ellen száll vízbe. A cél egyértelmű: világosan megmutatni az osztálykülönbséget!

Mint arról

a SZEGEDma.hu korábban beszámolt

, a hajdúszoboszlói nyitókörben a Kecskemétet 12-9-re, a Debrecent 23-8-ta verték meg a szegedi lányok. Az ötcsapatos B csoport másik két együttese ellen tartanak erőfelmérőt most szombaton, ám az az erőfelmérő a remények és a várakozások szerint inkább egyfajta erődemonstráció lehet. "Mindenképpen meg kell nyernünk mind a Bánki, mind a HVSC elleni találkozót. Itthon a legjobbunkat kell mutatni a közönségeknek, azaz akkora különbséggel akarjuk megverni mindkét ellenfelet, amennyivel csak lehetséges. Ez azt jelenti, hogy mindenki ugyanannyi játéklehetőséghez jut, most ezt is feláldozzuk az eredmény oltárán, mert egyértelművé kívánjuk tenni: az anyagi és infrastrukturális lehetőségeink talán egyelőre nem teszik lehetővé az A osztályos indulást, ám nem idevalók vagyunk, az Universitas Szeged felfelé lóg ki ebből a mezőnyből" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Hannauer Péter

vezetőedző. Hozzátette: tanítványai az egész héten becsülettel és hatalmas elszántsággal készültek, s ennek hatása bizonyára érzékelhető lesz szombaton a medencében. A gárdában egyedül

Miklós Dóra

küzd sérüléssel, neki az egyik ujjával akadtak gondok, a többiek hadra foghatóak.A Németországból hazatérő

Kuczora Imola

átigazolása is megtörtént, ám játékengedélye a LEN olaszországi központjából egyelőre még nem jutott el a Magyar Vízilabda-szövetséghez - talán még befut a szombati fordulóig. Az Universitas Szeged nem csupán edzésekkel, hanem egy csapat-összekovácsoló dublini kiruccanással is készült az utóbbi hetek során. Az október 15-19. közötti túrán főként a fiatalabbak vettek részt, s a kikapcsolódás, az Írországgal való ismerkedés mellett két meccs is szerepelt a programban: mind a Half Moon, mind a St. Vincent felnőtt női gárdáját sikerült felülmúlni. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, azért is elsősorban az utánpótláskorú játékosoknak igyekeznek folyamatos játéklehetőséget teremteni - a Zenta mellett horvát és olasz csapatokkal, a szentesi hölgyekkel és a szegedi korosztályos fiúkkal is keresik a kapcsolatot -, mert bennük látják a jövő zálogát, azt, hogy rövid időn belül valóban az erejéhez méltó osztályban, az A csoportban szerepelhessen a szegedi női vízilabda. Az Universitas Szeged - Bánki VE találkozó szombaton 12.30-kor, az Universitas Szeged - HVSC csata pedig 15 órakor kezdődik a SZUE-ban. A részletekről természetesen beszámolunk majd honlapunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.