Sporthétvége: Pick-pofon pályán belül és kívül

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Felemásan kezdődött a sporthétvége a szegedi együttesek számára, hiszen a női kosarasok Zalaegerszegen nyertek bajnoki meccset, míg a Szeged Beton pólósai a LEN-kupa első, hazai selejtezőkörét nyitották magabiztos sikerrel, az SZTE-Szedeák férfikosarasai viszont kikaptak Tiszaújvárosban. Szombaton aztán jött a nagy pofon: a Pick sima veresége a Zágrábbal szemben. Újra itt a Sporthétvége összeállítás a SZEGEDma.hu-n, folyamatosan tájékoztatjuk önöket a legfrissebb eredményekről és hírekről.

Pénteken a Szeviép-Szeged női kosarasai és az SZTE-Szedeák férfikosarasai léptek pályára bajnoki találkozón, a Szeged Beton pedig megkezdte a LEN-kupa-selejtezőt az újszegedi sportuszodában. Szombaton ismét megmerítkeztek a pólósok, a Pick Szeged pedig előző heti BL-bakiját próbálta feldetetni – kevés sikerrel…

Kézilabda: Ennyi volt a BL a Picknek

A Löwen után a Zágráb is győzni tudott Szegeden, ami azt jelenti, hogy bár még három forduló hátravan a csoportkörből, a Pick gyakorlatilag elveszítette továbbjutás esélyét – készülhet a Kupagyőztesek Európa Kupájára. A szegediek ezúttal sem tudták elviselni Andjelkovics, Laluska, Stamate és Nenadics hiányát. A legfájóbb a húzódással bajlódó szerb karmester távolléte: több éve világosan látszik, hogy ha nem léphet pályára, gyakorlatilag hatástalanná válik a Pick játéka, főként, ami a támadást illeti. Nenadics majd bevethető lehet irányítóként, de rá még hosszú hónapokig nem lehet számítani. Érthetetlen, hogy a vezetés miért nem látja, Andjelkovics mellé még egy kiváló képességű irányítóra lenne szükség! S az is nehezen magyarázható, hogyan miért volt szükség a horvát beállós, Bjelis leigazolására (nála még az elengedett Djurkovics is ütőképesebb volt támadásban), s meddig próbálhatja bizonygatni Petrea, hogy jobb, mint bármelyik középszintű magyar játékos.

Bosszantó volt ez a Zágráb elleni csata, hiszen a horvátok sokszor bolondot csináltak a Szegedből, folyamatosan lerohanták a hazaiakat. A Pick játékára csaknem végig az indiszponáltság, a pontatlanság volt a jellemző, Krivokapics járt élen a labdák elpasszolásában. A kispad sem állt a helyzet magaslatán, Matics mester egy alkalommal vagy húsz másodpercig nem vette észre, hogy lejárt az emberhátrány, valakit be kellene küldeni támadni – addig totojáztunk, míg Herbert már csak a védekezésbe kapcsolódhatott be.

Az pedig – merjük kijelenteni – szégyen, hogy a klub olyan jegyárakat határoz meg, melyek elriasztják a nézőket. Be kellene látni, kiért van a sport. Megdöbbentő, hogy egy hét alatt két európai sztárcsapat látogatott Szegedre, s alig háromnegyed ház fogadta őket. Több szektor üresen árválkodott… Nem tudni, milyen pénztárcákra szabják a tikettek árát az illetékesek, de hogy nem a magyarokéra, az bizonyos.

A Bajnokok Ligája H csoport 3. fordulójában: Pick Szeged – HC Croatia Osiguranje Zagreb (horvát) 30-36 (14-15). Szeged, 2500 néző.
Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 8, Katzirz 1, Herbert, Zvizej 5, Oszmajics 3, Vadkerti 1. Csere: Marjanac (k.), Krivokapics 5, Petrea 5, Bjelis 1, Vancsics, Simon 1, Gyuris. Edző: Vladan Matics.
Zagreb: Skof – Horvat 2, Lazarov 9/3, Vori 3, Duvnjak 4, T. Valcic 5, Strlek 9. Csere: Sego (k.), Vukic 3, Koloper, Spoljaric, Dzomba 1/1, J. Valcic, Somic. Edző: Lino Cervar.
A másik meccsen: Rhein-Neckar Löwen (német) – Wisla Plock (lengyel) 38-25.
A H csoport állása: 1. Zagreb 5 pont, 2. Löwen 5 pont, 3. Szeged 2 pont, 4. Plock 0 pont.

Férfi kosárlabda: sima vereség Tiszaújvárosban

Az SZTE-Szedeák férfikosarasai az elmúlt héten három vereség után végre megszerezték első győzelmüket az NB I/B Keleti csoportjában, így bizakodva utaztak Tiszaújvárosba. Annál is inkább reménykedhetett Nyilas István együttese, mert a hazaiak is egy győzelemmel és három vereséggel várták a pénteki összecsapást. Nos, sajnos a Tiszaújváros gyűjtötte be második sikerét, miután magabiztos, harmincpontos különbséggel verte az utolsó negyedre teljesen kipukkadó fiainkat.

A férfi kosárlabda NB I/B 5. körében: Tiszaújvárosi Phoenix KK – SZTE-Szedeák 90-60 (27-17, 18-17, 21-20, 24-6). SZTE-Szedeák: Rezák 5/3, Simándi 6/6, Nagy A. 5/3, Trényi 4, Kovács A. 23/3. Csere: Kukla 8, Magyar 5/3, Fülöp 4, Széll, Varga D., Szabad. Edző: Nyilas István.

Vízilabda: a franciák után a románok is a zsákban

A vízilabda LEN-kupa első selejtezőkörében a francia Sete ellen nyitott pénteken a Szeged Beton, s Varga Tamáséknak nem is okozott gondot a gallok két vállra fektetése. Weszelovszky László öt alkalommal is kipúpozta a vendéghálót. Szombaton 18.30-kor a román Steaua Bukarest ellen is csak a győzelem lehetett a cél, s ezt sikerült is teljesíteni (fotóink ezen a meccen készültek), így csoportelsőként megy tovább a Kásás-legénység.

A vízilabda LEN-kupa szegedi selejtezőjében: Szeged Beton – Sete (francia) 9-3 (2-0, 3-0, 3-1, 1-2). Szeged: Baksa – Mihajlo Korolija, Weszelovszky 5, Komlósi, Varga T. 2, Lehmann, 1 Juhász 1. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Milos Korolija, Török, Kuncz, Vejzagics. Edző: Kásás Zoltán.

A szombati meccsen: Szeged Beton – Steaua Bucuresti (román) 10-8 (3-0, 3-4, 3-3, 1-1). Szeged: Baksa – Vejzagics 1, Milos Korolija 1, Weszelovszky 1, Komlósi 1, Varga T. 4, Lehmann 1, Juhász. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász Zs., Török, Mihajlo Korolija 1, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.

Női kosárlabda: Zalában diadalmaskodott a Szeviép

Negyedik mérkőzésén a negyedik győzelmét aratta a Szeviép-Szeged a női kosárlabda-bajnokságban: a Tisza-partiak pénteken Zalaegerszegen győztek – a vártnál talán némiképp simábban.

A női kosárlabda NB I/A 4. fordulójában: Zala Volán–Szeviép-Szeged 62–84 (22–25, 14–17, 16–18, 10–24). Szeged: Németh 12/3, Szakács 4, Almind 2, Tomova 23/3, Zserzserunova 18. Csere: Fürész 16/6, Laczi 6/3, Pusztai 3/3, Vincze. Edző: Donkó Orsolya.

És akinek mindez nem elég: tekés siker, pingpongos vereség

A teke szuperliga hatodik fordulójában a BKV Előre otthonában lépett pályára a GabonaTransz-Szeged, s kemény meccsen, de sikerült megőrizni a veretlenséget. A gárda így továbbra is vezeti a tabellát. Ami a pingpongosokat illeti, a Floratom az ötödik körben Pécsre látogatott, s az erősebb riválisa ellen papírfoma-vereséget szenvedett. A fiúk így két győzelem mellett immár három vereséggel állnak.

A teke szuperliga 6. fordulójában: BKV Előre – GabonaTransz-Szegedi TE 3:5 (3748-3753).

Az asztalitenisz extraliga 5. körében: PTE-PEAC – Floratom Szeged 6:2. Győzött: Dudás, a Dudás-Lukács páros.

Előző sztori

Labdarúgás: Fél percen múlt a szegedi győzelem

Következő sztori

A népesség csökken, a gazdaság marad