Közélet

Paksra látogatott a megyei védelmi bizottság

Paksra látogatott a megyei védelmi bizottság

2008. október 29., szerda
Paksra látogatott a megyei védelmi bizottság

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke ma délelőtt Paksra látogatott, hogy személyesen is meggyőződhessen a nukleáris energia biztonságos alkalmazásáról. A közel kétórás személyes látogatás egyik fő célja az volt, hogy a Csongrád megyei lakosok nukleáris biztonságérzete erősödjön - tájékoztatta portálunkat a Csongrád Megyei Önkormányzat sajtószolgálata.

A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság tagjai

Volent Gábor

, a Paksi Atomerőmű Biztonsági Igazgatója kíséretében járták végig az erőmű fontosabb részeit. A látogatás során a bizottság tagjai megismerkedhettek az erőmű fontosabb részeivel és a biztonsági és balesetelhárítási tervekkel. A nukleáris technika és technológia széles körű alkalmazása mellett elengedhetetlenül fontos érdek az ország, azon belül is a Csongrád megyei lakosok biztonsága, anyagi javaik védelme. A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság hamarosan tárgyalja a felülvizsgált nukleáris-balesetelhárítási tervet, így a szemlén a bizottság tagjai a terv jóváhagyás előtt hasznos tapasztalatokat szerezhettek az erőmű működéséről és biztonsági rendszeréről. „Csongrád megye nagy része kellő távolságban van az erőműtől, de a személyes látogatás során nagyon fontos szempontnak tartottam, hogy ne csak papírokból, jelentésekből ismerjük meg a nukleáris-balesetelhárítási tervet, hanem kézzel fogható tapasztalatokat gyűjtsek, és erősítsük az egymás közti bizalmat” – mondta el

Magyar Anna,

a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság, illetve a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. A látogatás során a bizottság tagjai meggyőződhettek arról, hogy a Paksi Atomerőmű a világ egyik legkorszerűbb erőműve, amelyet a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vizsgálatai is többször alátámasztottak. A látogatás során Magyar Anna a média felelősségét és szerepét is kiemelte, és rámutatott, hogy megyei vezetés mellett az újságíróknak is óriási a felelőssége a bizalom kiépítése szempontjából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.