Női vízilabda: hibátlan rajt az OB I/B-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Két magabiztos győzelemmel rajtolt az OB I/B csoportos női vízilabda-bajnokságban a címvédő Universitas Szeged. A Tisza-parti lányok előtt a Kecskemét és a Debrecen is fejet hajtott.

A női vízilabda OB I/B első fordulóját Hajdúszoboszlón rendezték meg szombaton. A tavalyi bajnokság aranyérmese, az Universitas Szeged egy hagyományos rivális, a Kecskemét, illetve a „házigazda” és újonc Debrecen ellen ugrott vízbe. A Villanó Fókák ellen összességében remek kis derbit vívtak Hannauer Péter tanítványai, s végül győztesen kerültek ki az összecsapásból, a Harcsákkal szemben pedig lubickoltak egy jót – így is könnyedén horgászták ki a hajdúságaikat. A lányok tehát ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták, s bizonyították, nem véletlenül tartják őket a sorozat legnagyobb favoritjának. Kiemelkedőt nyújtott Árkosy Lilla, aki a két találkozón nem kevesebb mint tizenkét alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját…
Hannauer Péter így értékelte a látottakat: „Úgy érzem, összességében jól kezdte a csapat az idényt. A felkészülés kiválóan sikerült, de rengeteg munka vár még ránk, elég csak az emberelőnyös helyzetek kihasználását megnézni… Az idősebb, rutinosabb játékosok megfelelő példát mutattak a feltörekvő, fiatalabb, utánpótláskorú csapattársaiknak, akik a kapott lehetőséggel – főleg a Debrecen elleni mérkőzésen – vígan éltek.”

A női vízilabda OB I/B 1. fordulójában:

Universitas Szeged – Villanó Fókák Kecskemét 12-9 (1-2, 4-2, 4-2, 3-3)
Universitas Szeged: Bük Zsanett – Árkosy Lilla 4, Lengyel Dorottya 2, Hajdú Enikő, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Miklós Dóra, Bordás Tímea 3, Grezsa Nikolett 2, Lengyel Dominika, Fabó Lili 1, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 7/4, ötméteresből: 1/0, ill. 2/2.

Debreceni Harcsák – Universitas Szeged 8-23 (2-7, 3-4, 1-7, 2-5)
Universitas Szeged: Bük Zsanett – Árkosy Lilla 8, Lengyel Dorottya 6, Hajdú Enikő, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Miklós Dóra 2, Bordás Tímea 1, Grezsa Nikolett, Lengyel Dominika 5, Fabó Lili 1, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 9/3, ill. 5/2, ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.

Előző sztori

Kiállítás a diszkóbalesetek megelőzése érdekében

Következő sztori

Kedd: csak kapkodjuk a fejünket