/

Milliókat kért, három évet kapott

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Három év börtönnel sújtotta jogerősen csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki több millió forintért azt ajánlotta egy hozzá forduló nőnek: elintézi, hogy megszüntessék az asszony élettársának előzetes letartoztatását.

A korábban már többször büntetett 25 esztendős szegedi lakhelyű férfi 2007 januárjában egy ügyvédi segítséget kereső, hozzá forduló nőnek, akinek élettársát őrizetbe vette a rendőrség, azt mondta, 3-4 millió forintért – amely összeg, mint állította, kenőpénznek kell – el tudja intézni, hogy a férfi előzetes letartóztatását megszüntessék. A segítséget kérő nő ennyi pénzzel nem rendelkezett, ezért úgy gondolta, ismerőseivel megbeszéli, mit tehetnének, de azok a vádlott által felvetett megoldást ellenezték.
Néhány nappal később egy szegedi parkolóban a vádlott ismét találkozott a hozzá segítségért forduló nővel, valamint annak egy ismerősével, a későbbi sértettel. Itt már arról beszélt a vádlott, hogy 4 millió forint fejében rendőröket és ügyészeket veszteget meg azért, hogy a nő élettársát szabadon engedjék. Pénz átadására ekkor sem került sor, a nő ismerőse a vádlott által javasoltakat elvből helytelenítette.
Ezt követően a vádlott még több alkalommal találkozott a nővel, és elmondta, az asszony ismerősének legalább 2 millió forintot ki kell fizetnie, mert ha ezt nem teszi meg, úgy több emberrel kimennek a lakására, és ott a sértettet és családját meg fogják verni, és a házát is felgyújtják. A sértett nem engedett a fenyegetéseknek, hanem büntetőfeljelentést tett a rendőrségen.
A táblabíróság befolyással üzérkedés bűntettében és zsarolás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit, és jogerősen három év börtönnel sújtotta.

Előző sztori

Szoboravatás: Újra kerékpárra ült Einstein

Következő sztori

Tizenegy határsértőt fogtak Szeged-Gyálaréten