Már kaphatók a Szabadtéri-bérletek

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már megvásárolhatók a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári előadásaira szóló bérletek. Az érdeklődők ötféle kedvezményes árú bérletkonstrukció között válogathatnak, melyekben minden műfaj rajongója megtalálhatja kedvencét. A 2009-es évadban két új produkció – egy Lehár-operett és egy Béjart-balett – kapott helyet.

Játékok 2009-es évadának műsorában két új bemutató is helyet kapott, a Cigányszerelem című operett valamint a Szerelemtánc című balett, az idei sikerprodukciók – a Turandot, a Szentivánéji álom és István, a király – pedig visszatérnek a Dóm térre.

Lehár Ferenc talán legtalányosabb operettje, a Cigányszerelem a női lélek titkairól, a szerelem szabadságáról, a nemiség démoni erejéről szól, a szecesszió buja dallamait, illetve a freudi lélekfejtés elméleteit is felhasználva. A darabot Béres Attila, a Budapesti Operettszínház fiatal főrendezője állítja színpadra egy izgalmas, a Kusturica-filmeket idéző koncepcióban. A világhírű Béjart Ballet Lausanne két estén vesz részt a Játékokon 2009-ben: a Szerelemtánc című darabot Maurice Béjart francia balettművész főbb koreográfiáiból állították össze. Béjárt gyakran koreografált a klasszikus és a popzene különleges elegyére, így fordulhat elő, hogy művészei egyszerre táncolnak Mozart és a Queen dallamaira.

A két előadásra szóló belépők megvásárlásával tíz százalék kedvezményt biztosít a Szabadtéri, a bérletek 4950 forinttól 19900 forintig kaphatók az alábbi konstrukciókban: Cigányszerelem-Turandot, Cigányszerelem-Szerelemtánc, István, a király-Szerelemtánc, István, a király-Turandot, Szerelemtánc-Turandot. Karácsonykor szintén akciós áron kaphatók bérletek. Részletes információkat lásd a Szabadtéri honlapján.

Folytatódik az a sikeres kezdeményezés, melyet az idei év során vezetett be a menedzsment: az előadásokra szóló jegyek a Szabadtéri időszakában egy alkalommal a Reök kiállításaira ingyenes belépést biztosítanak. A kiállítóház emellett további kedvezményeket kínál jövőre a bérlettulajdonosoknak. A jövő nyári előadásokra szóló jegyeket és bérleteket a Reök jegyirodájában (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.) lehet megvásárolni.

Előző sztori

Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

Következő sztori

Íróportrék a Fekete Házban