Közös mesterszakos felvételi négy bölcsészkaron

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közös mesterszakos felvételi rendszerben állapodtak meg az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem bölcsészettudományi karai, hogy megőrizzék a jövőben a tudományegyetemeken megszerezhető mesterszakos diplomák értékét – közölte az ELTE az MTI-vel.

Nagy létszámban mesterszakok először 2009 szeptemberében indulnak a bölcsészképzésben.
A megállapodást a négy nagy egyetem azért tartotta szükségesnek, mert a jogszabályok értelmében az egyes intézmények döntik el, hogy a 100 pontos felvételi rendszerben a szóbeli és az írásbeli vizsgára hány pontot adnak – olvasható a közleményben.
Véleményük szerint a kizárólag szóbeli vizsgára épülő felvételi rendszer nem biztosít megfelelő színvonalat, ezért az érintett intézményekben indított összes akkreditált bölcsész mesterszakra azonos felvételi rendszerben veszik föl a hallgatókat.
A közleményben tudatták azt is, hogy mivel országosan nagy az információhiány a mesterképzésekről, az ELTE BTK november 14-ére “Mesterek napja” címmel országos tájékoztató napot hirdet.

Előző sztori

Papagáj- és fókashow Szegeden – nem csak gyerekeknek

Következő sztori

Bombafenyegetés miatt lezárták Szeged főterét – nincs bomba