Közélet

Kövér: Bűnszövetkezetben tették tönkre az országot

Kövér: Bűnszövetkezetben tették tönkre az országot

2008. október 30., csütörtök
Kövér: Bűnszövetkezetben tették tönkre az országot

Fotó: Gémes Sándor

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a költségvetési hiány csökkentésén túl nem támasztott egyéb feltételeket a Magyarországnak nyújtandó pénzügyi segítséghez, a napokban bejelentett megszorító intézkedések a magyar kormány szuverén döntései. Mindez azt jelenti, hogy ismét 2 millió magyar ember válik a gyurcsányi hazugságpolitika, illetve elhibázott gazdaságpolitika újbóli kárvallottjává – mondta Kövér László szerdán Szegeden. A Fidesz országos választmányának elnöke szerint mindez egyes nap milliárdokba kerül az országnak, míg Gyurcsány és kormánya tartja kezében a gyeplőt.

Kövér László

(képünkön)

sajtótájékoztatóján kijelentette: minden uniós tagállam, míg a nálunk szegényebb Bulgária és Románia is stabil gazdasági helyzetben fogadta a nemzetközi pénzügyi válságot, Magyarország viszont évek óta köztudottan az unió beteg emberének számít, így sokkal rosszabbak a felgyógyulási, illetve túlélési esélyei. Az ellenzéki politikus szerint annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére szorulunk, igen lehangoló következményei vannak az ország nemzetközi megítélésére nézve: olyan országokkal kerültünk egy szintre, mint Ukrajna, Pakisztán vagy Fehéroroszország. Kövér László érthetetlennek tartja, hogy hazánk a többi uniós tagországtól eltérő gyógymódot választ betegségének kezelésére. Mindenhol gazdaságélénkítő csomagokkal találkozhatunk ugyanis, Magyarország az egyetlen, amely megszorításokkal próbálja a pénzügyi csődöt elkerülni. A kormány által tervezett intézkedésekkel szemben azonban csak gazdaságélénkítés vezethetné ki az országot a válságból – jelentette ki, hozzátéve: abból „a súlyos adósságcsapdából, amelybe újra belelöktek bennünket a kormányzó politikusok

Gyurcsány Ferenccel

az élen”, nem lehet másképpen kikeveredni, csak ha minél több ember termel meg minél több értéket, ami után adót fizet, minél többen vállalnak munkát, ami után minél több járulékot fizetnek. A választmányi elnök kifejtette: azonnal intézkedésekre, irányváltásra lenne szükség, hiszen a pénzügyi válság hamarosan súlyos szociális, foglalkoztatási válsággal párosulhat: a különböző becslések újabb 50-200 000 munkanélkülivel számolnak. Ideje, hogy az ország lakossága felismerje: ugyanazok kérik az ország lakosságának türelmét és a megszorítások elviselését, akik ebbe a gödörbe löktek vissza bennünket, akik Gyurcsány Ferenc vezetésével bűnszövetségben tönkretették az országot – fogalmazott. Kövér szerint senki sem hiszi el már el sem határokon belül, sem azokon kívül, hogy az ország a jelenlegi garnitúrával képes lesz még egyszer növekedési pályára kerülni. Éppen ezért a Gyurcsány-kormánynak vállalnia kell a felelősséget hazánk eladósításáért, kifosztásért, azonnal le kell mondania, hogy egy előrehozott választáson az emberek szabadon eldönthessék, kire bízzák jövőjüket. A választmányi elnök újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: az IMF pénzügyi mentőcsomagja nem a bizalom jele Gyurcsány Ferenc felé, nem is jótékonykodás, hanem „egy példátlanul böszme, ripacs embernek és kormányának” nyújtott mentőöv, melyre azért van szükség, hogy talpon maradjon az ország, s ne rántson magával jó néhány európai tulajdonú bankot. Kövér László a sajtótájékoztatót követően a Polgári Esték című sorozat vendégeként tartott előadást a megyeházán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.