Bulvár

Bombafenyegetés miatt lezárták Szeged főterét - nincs bomba

Bombafenyegetés miatt lezárták Szeged főterét - nincs bomba

2008. október 28., kedd
Bombafenyegetés miatt lezárták Szeged főterét - nincs bomba

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

Vaklármának bizonyult a bombafenyegetés kedden Szegeden, ahol délután lezárták a város központi terét, a Széchenyi teret és a környező utcákat; a területre se a gyalogosokat, se a gépjárműforgalmat nem engedett be a rendőrség.

A környék átvizsgálása során nem találtak robbanószerkezetet, a terület lezárását este 6 óra után oldották föl - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A térre vezető utcáknál egyenruhások posztoltak, a kereszteződéseket szalagok és rendőrségi járművek zárták le, s az 1-es villamos vonalán is szünetelt a forgalom - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Tuczakov Szilvána,

a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a rendőrségi ügyeletre délután egy óra után telefonált be egy ismeretlen nő azzal, hogy bomba fog robbanni a városháza, a posta és a Széchenyi téren található egyik bankfiók közelében. A rendőrség a teret lezárta, több épületet kiürítettek, s bombakereső kutyákkal vizsgálták át a területet, a munkálatokban mintegy félszáz rendőr vett részt - közölte az őrnagy. A telefonálás helyét a rendőrségnek sikerült azonosítania, a hívó személyének felderítése folyamatban van - tette hozzá a szóvivő. A szegedi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.