Befürdött az Eger az újszegedi sportusziban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

A férfi vízilabda OB I harmadik fordulójának rangadóján a Szeged Beton – jó szokásához híven – itthon tartotta a bajnoki pontokat az előző szezon ezüstérmese, az Eger ellen. A hevesieknek egy percig sem volt esélyük a győzelemre.

Hamar döntésre vitte a dolgot a Tisza-parti alakulat, hiszen az első negyed végén két-, a nagyszünetre pedig már négygólos előnyre tett szert. A két válogatott hálóőr különcsatáját a fiatal Baksa László egyértelműen megnyerte a háromszoros olimpiai aranyérmes Szécsi Zoltánnal szemben, védéseivel az őrületbe kergette az egrieket.
A harmadik játékrész újabb szegedi góllal kezdődött, s 7-2-ről már nem is lehetett visszaút. A végén még igyekezett kapaszkodni a Gerendás-alakulat, de mindez csak arra volt elegendő, hogy elkerülje a csúfos vereséget.
A Szeged Beton tehát a hétvégi LEN-kupa-továbbjutást követően ismét remekelt hazai medencében. Kásás Zoltán alakulata két győzelemmel és egy vereséggel áll az OB I pontvadászatában, szombaton a 4. fordulóban Szolnokon száll vízbe a Beton.

A férfi vízilabda OB I 3. fordulójában: Szeged Beton – Eger 8-5 (4-2, 2-0, 1-2, 1-1). Újszegedi sportuszoda, 300 néző, vezette: Székely, Fekete.
Szeged: Baksa – Vejzagics 1, Weszelovszky 3, Komlósi, Milos Korolija 3, Varga T. 1, Lehmann. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász Zs., Török, Kuncz, Éles, Mihajlo Korolija. Vezetőedző: Kásás Zoltán.
Eger: Szécsi – Hegedűs, Varga II Zs. 1, Kiss Cs. 2, Feltham, Bárány, Decker. Csere: Binder 2, Hárai, Nyéki, Erdélyi, Petrovai, Sántay. Vezetőedző: Gerendás György.

Előző sztori

Az 1956-os hősökre emlékezett a megye és a POFOSZ

Default thumbnail
Következő sztori

Péntek: ünnep után pihenőnap

Legutóbbi hasonló cikkek