Sport

Sporthétvége: pólós bukta előnyből és Szedeák-baki

Sporthétvége: pólós bukta előnyből és Szedeák-baki

2008. szeptember 28., vasárnap
Sporthétvége: pólós bukta előnyből és Szedeák-baki

Itt a szombat, újra itt a Sporthétvége is a SZEGEDma.hu-n. Mint olvasóink már megszokhatták, a következő két napban folyamatosan figyelemmel kísérjük a szegedi sporteseményeket, a helyi csapatok mérkőzéseit, s percről percre tájékoztatjuk önöket a legfrissebb fejleményekről. Ha velünk tartanak, semmiről sem maradnak le. Kattintsanak szombaton és vasárnap újra és újra a Sporthétvégére!

Ez a sportos "víkend" sem szombaton kezdődött, hanem már csütörtökön, mikor a Szeviép-Szeged női kosarasai megkezdték a Göcsej-kupa küzdelmeit... Igazán tartalmas, izgalmas hosszú hétvége elé néztünk, hiszen kupanegyeddöntőt vívtak a férfi vízilabdások, hazai pályán játszott BL-főpróbát a Pick, s vasárnap estére a férfi kosarasok első szezonbéli győzelmében reménykedtünk...

Férfi kosárlabda: harmadikra sem sikerült...

Az SZTE-Szedeák férfi kosárcsapata egyre inkább összeáll, ahogy beindul a nagyüzem: az első fordulóban Debrecenben nagyon sima vereséget szenvedett a gárda, majd a második körben igencsak parázs hangulatú találkozón veszített idehaza az NB I/B egyik fő favoritja, a Salgótarján ellen. Vasárnap 17.30-kor a Keleti csoport 3. fordulójában Nagykállón lépnek pályára Simándiék, s céljuk nem is lehet más, mint a szezonbéli első siker kivívása. Az esély mindenesetre adott, hiszen a Nagykállói KE eddigi két találkozóját viszonylag simán bukta el odahaza az Óbudai Kaszások, illetve idegenben az Újbuda TC ellenében... Nos, hiába számított esélyesnek az SZTE-Szedeák, a gárda gyengén teljesített, így sajnos nem tudta kiharcolni a győzelmet. Három mérkőzés után tehát továbbra is nyeretlen a Nyilas-csapat, ami azt jelenti, hogy az ugyanilyen mutatókkal rendelkező Jászberény és Tiszaújváros társaságában a csoport 10-12. helyén áll. A kezdés tehát nem a legjobb, de nincs ok az elkeseredésre: ahogy a labdarúgók az NB III-ban, úgy az NB I/B-s kosarasok is hamar talpra fognak állni, ebben teljesen biztosak vagyunk! A gárda legközelebb október 10-én (pénteken) 19 órakor játszik bajnoki meccset, amikor is az első győzelmét éppen a hétvégén megszerző Univer Kecskemét B látogat az újszegedi sportcsarnokba.

Az NB I/B Keleti csoport 3. fordulójában: Nagykálló – SZTE-Szedeák 89-80 (21-22, 18-13, 19-17, 31-28).

Nagykálló, 50 néző. Vezette:

Tisza A., Molnár Cs.

SZTE-Szedeák:

Rezák

15/9,

Magyar

6,

Nagy A.

7/6,

Kovács A.

25/9,

Trényi

2. Csere:

Kukla

13,

Simándi

6/6,

Varga M.

6/3,

Blahó, Széll, Mészáros, Varga D.

Edző:

Nyilas István.

Vízilabda: az Újpesten szerzett előny sem volt elég

A férfi vízilabda magyar kupában az Uniqa-UTE ellen vív negyeddöntőt a Szeged Beton. A párharc első találkozóját szombaton 18 órakor Budapesten rendezik, a visszavágóra a már besátorozott újszegedi sportusziban kerül sor vasárnap 18 órai kezdettel. A párharc esélyesének mindenképpen az előző bajnokságban negyedikként zárt Tisza-parti alakulat számít. Az első felvonás remekül sikerült, hiszen nem annyira magas színvonalú, de kiélezett meccsen Budapesten tudott nyerni a Beton. A visszavágón azonban szegedi szempontból kínos meglepetés született: az emberelőnyös lehetőségeivel sokkal jobban gazdálkodó lila-fehérek két góllal győztek a Tisza partján, ami azt jelenti, hogy

Kásás Zoltán

együttese a kedvező sorsolás, illetve az idegenben szerzett előny ellenére sem jutott a legjobb négy közé a vízilabda magyar kupában.

A vízilabda magyar kupa negyeddöntőjének első meccsén: Uniqa-UTE - Szeged Beton 7-8 (2-2, 1-2, 2-2, 2-2).

Szeged:

Baksa - Vojzegevics 3, Lehmann, Milos Korolija, Komlósi, Molnár P., Weszelovszky

3. Csere:

Varga P. 1, Juhász, Varga T., Török B. 1, Kuncz, Mihajlo Korolija

. Edző: Kásás Zoltán.

Visszavágó:

Szeged Beton – Uniqa-UTE 7-9 (2-2, 2-2, 2-4, 1-1).

Szeged: Baksa – Vejzagics 1, Lehmann 2, Milos Korolija 1, Komlósi, Török B., Weszelovszky 1. Csere: Varga P., Juhász Zs., Molnár P., Kuncz, Varga T. 2, Mihajlo Korolja. Edző: Kásás Zoltán.

Továbbjutott

az Újpest 16-15-ös összesítéssel.

Női kosárlabda: tornagyőztes lett Zalában a Szeviép

A kétszeres bajnoki bronzérmes Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata csütörtöktől szombatig a zalaegerszegi Göcsej-kupán vendégszerepel. A gárda - melynek

hivatalos bemutatkozásáról

a SZEGEDma.hu is beszámolt a héten - a jövő heti NB I/A-s rajt előtti utolsó erőfelmérőn előbb a Szolnokot verte 76-63-ra (legjobb dobók:

Németh

17/3,

Zserzserunova

17,

Fürész

15), majd a hazai Zala Volánt múlta felül 75-65-re (legjobb dobók: Zserzserunova 18,

Szakács

17/3). Szombaton a BSE elleni meccsen a torna első helye a tét -

Donkó Orsolya

lányai nemrégiben Szekszárdon legyőzték a fővárosi riválist. A BSE egyébként a Zala Volánt 60-58-ra, a Szolnokot pedig 60-50-re verte a Göcsej-kupán. A szombati "döntő" a szegedieknek sikerült jobban: a Szeviép jól játszva, nagyon magabiztosan verte meg a BSE-t, ezzel pedig elhódította a Göcsej-kupát. A legjobbjaink a 15 pontos

Russai,

illetve a 11 pontos Zserzserunova és Fürész voltak.

A Göcsej-kupa 3. fordulójában: Szeviép-Szeged - BSE 81-57 (25-14, 17-14, 20-8, 19-21).

A torna végeredménye: 1. Szeviép-Szeged, 2. BSE, 3. Szolnok, 4. Zala Volán.

Kézilabda: kiütötte a Győrt a Pick

A Budapest Bank Ligában eddig hibátlan a Pick Szeged, de

Vladan Matics

tanítványai egyáltalán nem kápráztatták el a szurkolókat, ami ebból a szempontból nem kecsegtet túl sok jóval, hogy jövő hét végén Lengyelországban már sorsdöntő Bajnokok Ligája-meccs vár a fiúkra. Szombaton 17 órakor a Győrhő ETO FKC játszik Szegeden bajnoki mérkőzést: a papírforma szerint a Pick hatodik győzelmét is megszerzi majd. Persze egyáltalán nem mindegy, hogyan... A találkozón végig érvényesült a szegediek nagyon tudása, s azt elmúlt hetekhez képest biztató teljesítménnyel nyert a Pick.

A kézilabda Budapest Bank Liga 5. fordulójában:

Pick Szeged - Győrhő ETO FKC 32-20 (17-11).

Pick:

Puljezevics – Ghionea 6, Laluska 4, Herbert 4, Andjelkovics 2, Katzirz 4, Vadkerti.

Csere:

Marjanac

(kapus),

Petrea, Oszmajics, Krivokapics 7 (2), Zvizej 1, Vancsics 2, Bjelis

. Edző: Vladan Matics.

... és akinek ez nem elég: teke és asztalitenisz

A teke szuperligában a GabonaTransz-Szegedi TE szombaton 14 órakor a Pápát fogadta az újszegedi tekecentrumban. A bajnoki címvédő a találkozót követően is százszázalékos maradt, egymás után negyedszerre sem talált legyőzőre a pontvadászatban - igaz, a szerencsés sorsolás folytán Karsaiék harmadik alkalommal küzdhettek idehaza.

A teke szuperliga 4. fordulójában: GabonaTransz-Szegedi TE - Pápa 8:0.

Ugyancsak Újszegeden, a Móricz-iskola tornatermében került sor vasárnap 11 órakor a férfi asztalitenisz extraliga Floratom Szeged - Wink AC mérkőzésére. A 2. fordulóban lejátszott találkozó meglepetésre a vendégek sikerét hozta, így a szegedi gárda egy győzelem mellett két vereséggel áll a bajnokságban.

Az extraliga 2. körében: Floratom Szeged - Wink AC 4:6.

A szegedi győztesek:

Dudás

3,

Lukács

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.