Péntek: Boban Markovics, színház és kiállításmegnyitó

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek lévén igazán színes programkínálatot tudunk átnyújtani a SZEGEDma.hu olvasóinak. A hétvége is bővelkedik majd eseményekben.

Ma délután egy órától kezdődik a Grand Caféban a BUSHO filmfesztivál rövidfilmjeinek vetítése, illetve versenye ugyanitt este kilenctől és tíztől koncertezik fergeteges hangulatban a Bat Country, majd Tirke Honolulu.

A tegnap kezdődött “Nemzetközi Tiszai Halfesztivál” vízi színpadán délután fél négytől váltják egymást a programok, melyek közül várhatóan Boban Markovics zenekarára lesznek a legtöbben kíváncsiak, ők este hétkor lépnek a közönség elé. (A részletes program itt olvasható!)

A Kisstadionban négy órakor a SZEGEDma.hu szervezésében a szegedi kézilabda- és focidrukkerek vívnak barátságos, békéltető kispályás focimeccset, öttől ugyanitt Török György Veterán Kupa kezdődik.

Kiállításmegnyitó lesz a Kass Galériában, ahol délután öt pénteken délután félél ötkor nyílik Lous Stuijfzand holland alkotóművész kamara kiállítása. A november 9-ig megtekinthető tárlatot Nagy Imre művészettörténész, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója nyitja meg. A holland művész kiállítása az utóbbi néhány év terméséből válogat. „Lous Stuijfzand viaszveszejtéses eljárással készült bronzplasztikái elgondolkodtató formai kísérletek, melyekben az alkotó a hajlék, torony, bárka gondolatköréhez kötődően az emberi minőség átmentésének problématikájára keresi a vizuális és a plasztikai formanyelv megújításával a választ” – mondja Nagy Imre művészettörténész.

Délután öt órától olimpiai vetélkedő a Vakok Klubjában (Szeged, Stefánia 2.), míg ugyanebben az időben a Fekete Házban a Móra Ferenc Múzeum és a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület szeretettel meghívja a város műértő közönségét a Józsa Judit szobrászművész által készített Álmos és Árpád fejedelmekről készített kisméretű szobrok adományozási ünnepségére.
(A szoborpár Világos István melbourne-i tiszteletbeli magyar konzul és felesége, Világos Eszter
adományaként kerül a Móra Ferenc Múzeum Fekete Házába állandó kiállítási tárgyként.)

A színház szerelmesei a régi zsinagógában este fél nyolctól arra kaphatnak választ, “hogyan nyerjük meg, veszítsük el napjaink fogyasztóját három termékkel, egy kifutóval és egy soha vissza nem térő lehetőséggel”. A Focus Műhely legújabb előadása a fogyaszthatóság témáját járja körbe. Három különböző korú férfi jelenik meg egy kifutón, akik termékként kínálják magukat.

Este hét órától a Port Rolyal étteremben (Szeged, Vaszy téri teraszok) zenél a Poptarisznya duó
Este tíztől a JATE Klubban Party DJ LUDMILLA-val és DJ FRASER-rel, míg a SZOTE klubban “Diszkó Láz” Novákkal.

Előző sztori

Magyar Anna: Thürmer udvariassági látogatást tett

Következő sztori

Halászcsárda a világháború előtti időkből