Bulvár

Nyilvántartásba kerülnek a szegedi kerékpárok

Nyilvántartásba kerülnek a szegedi kerékpárok

2008. szeptember 20., szombat
Nyilvántartásba kerülnek a szegedi kerékpárok

Egyebek között a kerékpárlopások megakadályozása a célja a Szegedi Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete kezdeményezésének: a bicikliket azonosítókkal látják el a klub szakemberei, és feljegyzik a jármű és a tulajdonos adatait is - mondta el az MTI-nek a Zélity László szegedi rendőrkapitány.

A szegedi kerékpár-regisztrációs program lényege a növekvő kerékpár-eltulajdonítások megelőzése, számuk visszaszorítása és a felderített esetek során megtalált kerékpárok azonosítása - tette hozzá. Cél továbbá az is, hogy a Szegeden forgalomban lévő kerékpárok nagy része nyilvántartásba kerüljön. A program során a kerékpár-tulajdonosok önkéntesen közlik kerékpárjuk és saját maguk adatait, ezeket adatlapon rögzítik. Az adatokat a Magyar Kerékpárosklub tárolja, és ha szükség van rá, a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalos megkeresésére azokat átadja. A regisztrálás alkalmával a kerékpárok mindegyikére biztonsági matrica kerül.

Zélity László

a felderítésekről elmondta: az utóbbi időben két csoport ellen is eljárás indult, számlájára húsz-harminc biciklilopás írható. Az ilyen esetekben is hasznos a regisztráció, mert gyakran szétszerelik az elvitt járműveket, és hiába találnák meg a rendőrök, nem tudnák, kinek kell visszaadniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.