/

Nyilvántartásba kerülnek a szegedi kerékpárok

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyebek között a kerékpárlopások megakadályozása a célja a Szegedi Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete kezdeményezésének: a bicikliket azonosítókkal látják el a klub szakemberei, és feljegyzik a jármű és a tulajdonos adatait is – mondta el az MTI-nek a Zélity László szegedi rendőrkapitány.

A szegedi kerékpár-regisztrációs program lényege a növekvő kerékpár-eltulajdonítások megelőzése, számuk visszaszorítása és a felderített esetek során megtalált kerékpárok azonosítása – tette hozzá. Cél továbbá az is, hogy a Szegeden forgalomban lévő kerékpárok nagy része nyilvántartásba kerüljön.
A program során a kerékpár-tulajdonosok önkéntesen közlik kerékpárjuk és saját maguk adatait, ezeket adatlapon rögzítik. Az adatokat a Magyar Kerékpárosklub tárolja, és ha szükség van rá, a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalos megkeresésére azokat átadja.
A regisztrálás alkalmával a kerékpárok mindegyikére biztonsági matrica kerül.
Zélity László a felderítésekről elmondta: az utóbbi időben két csoport ellen is eljárás indult, számlájára húsz-harminc biciklilopás írható. Az ilyen esetekben is hasznos a regisztráció, mert gyakran szétszerelik az elvitt járműveket, és hiába találnák meg a rendőrök, nem tudnák, kinek kell visszaadniuk.

Default thumbnail
Előző sztori

Hétvégén bringás utca, hétfőn kritikus tömeg

Default thumbnail
Következő sztori

A Kulturális Örökség Napjai Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek