Minden eddiginél melegebb volt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Ezen a napon még soha nem volt ilyen forróság Szegeden! Aki járt a városban, tudja, nem csak a halak sültek, főttek a betonozott rakparton a szegedi halfesztivál alkalmából, hanem mindazok is, akik kilátogattak a rendezvényre. Holnap még melegebb lehet, ügyeljünk a hőségriadóval kiadott “szabályok” betartására.
Pápán péntek éjszaka, szombatra virradóra mindössze 21,4 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála, ami új országos melegrekord. Kora délutánra előbb a budapesti rekord dőlt meg 34 fokkal, majd Szegeden országos melegrekord született 36,7 fokkal. Ezzel egy 62 éves hőségrekord lett a múlté, 1946-ban “mindössze” 36,5 fokot mértek. És még nincs vége…

A forró afrikai levegőben példátlanul meleg éjszaka várható. Az éjjel és holnap még újabb hőségrekordok dőlhetnek meg. A rendkívüli meleg miatt másodfokú hőségriasztás van érvényben, vegyük komolyan a figyelmeztetéseket!

Az egész hete tartó rendkívüli hőhullám tovább fokozódik, vasárnap éri el csúcspontját: a déli, délkeleti országrészben 37 fokos forróság is előfordulhat, ami a sokévi átlaghoz képest közel 15 fokkal magasabb érték.

Az átlagosnál is jóval több folyadékot igyunk, és az idősek, krónikus betegségben szenvedők és a kisgyermekek lehetőleg egész nap hűvös, árnyékos helyen tartózkodjanak.
Vigyázzunk, a napon parkoló gépjárművek felhevülnek, fokozottan uralkodjunk magunkon a várhatóan araszoló kocsisorokban!

Az évszakhoz képest szokatlanul nagy melegben a mentősöknek nem egy alkalommal kellet rosszul lett emberek segítségére sietni…

Előző sztori

Labdarúgás: sikerült Gyula bevétele!

Következő sztori

Becsey Zsolt a magyar almatermelőkért Brüsszelben