Közélet

Magyar Anna politikai lejáratásról beszél, nem mond le

Magyar Anna politikai lejáratásról beszél, nem mond le

2008. szeptember 25., csütörtök
Magyar Anna politikai lejáratásról beszél, nem mond le

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna nem kíván lemondani posztjáról, mert álláspontja szerint a sajtó és politikai ellenfelei egy "banális" esetből próbálnak ügyet kreálni. A közgyűlési elnök távozását az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakcióvezetője, Kozma József követeli

annak kapcsán, hogy a politikusnő szerdán éles vitába keveredett a főjegyzővel.

Magyar Anna

politikai lejáratásnak tartja, hogy ügyet kreáltak

a szerdán történtekből

, és nemtelen támadásnak tették ki a főjegyzőt is, aki vele ellentétben nem közszereplő. Az önkormányzati hivatal és a megye vezetői is rendkívül túlterheltek, számos olyan ügyet fölvállaltak, amelyek viszik az időt és az energiát. Az elmúlt két esztendőben számos közös sikert értek el, talán ez, ami politikai ellenfeleinek "szúrja a szemét" - fogalmazott az elnök. Magyar Anna kijelentette, nincs oka lemondani: ahogy a főjegyző, ő is tovább kíván dolgozni Csongrád megye érdekében. A megyei napilapban, a Délmagyarországban csütörtökön megjelent, meg nem nevezett szemtanúkra hivatkozó cikk szerint a szakmai kérdés miatt kirobbant nézeteltérés tettlegességig fajult.

Kozma József, az

MSZP-SZDSZ megyei frakcióvezetője ennek kapcsán jelentette ki, hogy a nyilvánosságra került "méltatlan és megdöbbentő incidens"

miatt

Magyar Anna

nem maradhat tovább a Csongrád Megyei Közgyűlés vezetője. Magyar Anna az MTI-nek elmondta, szerdán egy szakmai kérdésben egyeztettek a főjegyzővel, mindketten "talán túl komolyan vették" az ügyet, és ragaszkodtak saját álláspontjukhoz. Hangos vita alakult ki kettejük között, ami nem fejeződött be a főjegyző szobájában, folytatódott a folyosón is, így az esetnek többen is fültanúi lehettek. A politikus szerint helytelen volt, hogy hangos szóváltássá fajult kettejük vitája, azokból a sajtóhírekből azonban semmi sem igaz, hogy megütötte volna

Csonkáné Balda Ilonát

. Az esetet emberileg egymás között már rendezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.