Labdarúgás: sikerült Gyula bevétele!

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beindult az iskola, beindult Beretka

Szombaton délután a labdarúgó NB III Alföld csoportjának 5. fordulójában a Gyulai Termál FC otthonában lépett pályára az eddig egy döntetlennel és három vereséggel álló szegedi Tisza Volán SC. A házigazdák az előző fordulóban szerezték meg első győzelmüket, most a Volán is csatlakozott hozzájuk: 2-1-re nyert idegenben, ráadásul úgy, hogy a szünetben még az ellenfél vezetett.
A részletekről természetesen beszámolunk, mint ahogy – szokásunkhoz híven – a megyei bajnokságok történéseit is nyomon követjük az egész hétvégén. Így már is beszámolhatunk róla, hogy a megyei III. osztályban megerősítette első helyét az FK 1899 Szeged. Tartsanak velünk szombaton, vasárnap és hétfőn!

A Gyulai Termál FC három vereséget követően múlt héten a Kiskunfélegyházán aratott 4-0-s sikerével jelentkezett be az Alföld csoport küzdelmeibe. A Tisza Volán SC is nagyon szeretett volna örömet szerezni lelkes közönségének a 4. fordulóban, ám az Érd a Felső Tisza parton lepte meg a Buchholcz-legényeket (0-3). A Volán tehát egy ponttal és egy rúgott góllal állt az 5. kör előtt, ám a hétközi kupafordulóban végre megzörgették a hálót a fiatalok: 5-0-ra ütötték ki az USC Tanárképzőt a 2009/2010-es kiírás megyei selejtezőjének nyitányán.

Volt tartása a Volánnak

Szerencsére szombaton is sikerült tartani a jó formát: bár félidőben még a Gyula vezetett 1-0-ra egy korai találattal, a Volán fordulás után kettőt rámolt be a hazaiaknak. Mészáros egy szöglet után a kipattanót bombázta húszról a kapu jobb oldalába, Beretka pedig egy labdaszerzést követően Baji Renátó centerezését váltotta gólra közelről. Ráadásul a szegediek három gólját a partjelző téves intésére nem adták meg, s egyébként is kissé a hazaiak felé lejtett a pálya… Hadd osszon meg egy örömteli kulisszatitkot az olvasókkal a tudósító! A Volán szakosztályvezetője a lefújást követően azonnal közölte portálunkkal a jó hírt: nagyszerű volt hallani a telefonon keresztül a “Szeged, Szeged, Szeged!” győzelmi csatakiáltást! Szép volt, fiúk!

Halkó Pál szakosztályvezető a meccs legjobbjának a gárdát remekül összefogó Mórocz Zsoltot és a csodálatosan teljesítő, brillírozó Beretka Pétert választotta.

Buchholcz Gábor: “Bevált az új hadrend”

Buchholcz Gábor vezetőedző így látta a mérkőzést: “Ezt a győzelmet a CSAPAT harcolta ki, gratulálok a fiúknak, le a kalappal mindenki előtt! Már a csütörtöki és pénteki edzésen látszott, ezek a fiúk igazán akarnak, harapnak – Udvari Szabi meg is sérült egy összecsúszás során. Most is kidolgoztunk vagy 15 nagy helyzetet, végre kettőt sikerült is értékesítenünk, s akár ki is üthettük volna a Gyulát, ha a partjelző nem állítja meg több alkalommal is tévesen a támadóinkat. Új játékrendszert próbáltunk ki, s bevált a hadrend: Kazi Laci játszott előretoltként, Baji Renátó és Beretka Peti érkezett, s ők remekül ki tudták használni gyorsaságukat, cselezőkészségüket. Három pontért mentünk Gyulára, el is hoztuk a három pontot. Ezt a győzelmet azoknak ajánljuk, akik bíztak bennünk, s kitartottak mellettünk az eddigi fordulók gyengébb eredményei ellenére is.”

Szünet után parádézott az FK

A megyei II. osztályban délelőtt megkezdődött az 5. forduló: az Universitas SC Tanárképző hazai pályán kapott ki a Tömörkénytől. Délután a többi osztályban is beindult a nagyüzem, az eredmények alább olvashatóak. Kiemelendő, hogy a megye III-ban hazai pályán győzött a rivális Cartel Balástya ellen, s ezzel megerősítette listavezető helyét az FK 1899 Szeged.

Hat nap, három mérkőzés – ezt a megterhelő programot zárta sikerrel a szegedi csapat a Balástya elleni rangadóval. A zsúfolt hét ellenére nem látszott a hazaiakon a fáradtság legapróbb jele sem, a pokoli hőség dacára egy erős húsz perccel indítottak, melynek eredménye egygólos vezetés formájában realizálódott is. A vendégek ekkor nem tűntek túl acélosnak, legfeljebb egy-két távoli lövési kísérlettel próbálták veszélyeztetni a kék-feketék kapuját. A játékrész lezárásaként azonban az FK-védelem összehozott egy jogos büntetőt, így alakult ki a félidőre a döntetlen. Tovább folytatódott szünet után is a hazaiak vesszőfutása, mert rögtön a második negyvenöt perc elején egy tetszetős balástyai támadás végén már a vezetésnek örülhettek a vendégek. Hüvös edző gyorsan cserékre szánta el magát, az FK pedig egy huszáros tíz perccel a maga javára fordította a találkozót. Túróczi és Vozár a kispadról beállva parádézott, látványos gólokkal szerzett örömet a kánikula ellenére kitartó kék-fekete tábornak.

Összességében kijelenthető, hogy az eddigi bajnoki ellenfeleknél komolyabb játékerőt képviselő Cartelt a második félidőben kimondottan látványos támadójátékkal legyőző FK 1899 Szeged őszi legjobb teljesítményét produkálta. A lefújás után pedig jött a hír a Volán gyulai győzelméről; ha hozzávesszük ehhez Hüvös mester U-13-as csapatának Újpest elleni 6-2-es sikerét, akkor valóban szép szegedi hétvége könyvelhető el.

Ha a SZEGEDma.hu-val tartanak, a hétvége egyetlen fontos labdarúgó-eseményéről sem maradnak le!

A labdarúgó NB III Alföld csoport 5. körében:

Gyulai Termál TC – Tisza Volán SC 1-2 (1-0). Gyula, 200 néző, vezette: Rácz B.
Gyula: Kulcsár – Varga (Süli), Ráfi, Valentényi, Pribojszki – Nyúl, Laurinyec – Bagi (Rostás), Czira, Bozsó (Bányai) – Miklya. Játékosedző: Dobi Róbert.
Tisza Volán: Dongó – Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó A. (Török Á.)Szilágyi (Nagy Zs.), Mórocz – Baji R., Huszárik (Papp Á.), Beretka –  Kazi. Edző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Miklya M. (15’), illetve Mészáros Z. (57’), Beretka P. (75’).

Budafok – Dabas 1-0
Orosháza – Jászapáti 1-1
Érd – Honvéd II. 1-1
Monor – Szolnoki Spartacus 1-1
Újbuda – Kiskunfélegyháza 5-1
Hódmezővásárhely – Kecskeméti TE II. 2-3
Izsák – Algyő 1-2

Az állás: 1. Algyő 13 pont, 2. KTE II., 3. Budafok 12-12 pont, … 12. Tisza Volán SC 4 pont.

A megyei I. osztály 5. körében:

Tápé – Kiskundorozsma 1-2
Kiszombor – Sándorfalva 2-8
Csongrád – Mindszent 3-0
Röszke – Balástya 0-4
Kistelek – Mórahalom 1-3
Tiszasziget – SZVSE-Gyálarét 2-3
Ásotthalom – Szentesi Kinizsi 1-0
Nagymágocs – Újszentiván 4-1

Az állás: 1. Sándorfalva 13 pont, 2. Nagymágocs, 3. SZVSE-Gyálarét, 4. Mórahalom, 5. Kiskundorozsma – mind 10 pont.

A megyei II. osztály 5. körének szegedi vonatkozású eredményei:

USC Tanárképző – Tömörkény 2-4
Csanytelek – Újszegedi TC 1-0

A megyei III. osztály 4. fordulójában:

IKV Alsóváros SE – Földeák 1-0
FK 1899 Szeged – Cartel Balástya 4-2 (1-1). Vezette: Zab. FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes, Havas, Hüvös, Burzon – Fodor, Lednitzky – Halász, Hulánszky, Joszt – Majoros. Játékos-edző: Hüvös Gábor. Gólszerzők a szegedi részről: Joszt, Túróczi (2), Vozár. Sárga lap: Burzon. Cserék: Ács, Túróczi, Vozár, Kaiser, Bacsó, Csillag.

Előző sztori

Vasárnap: víziszínpad és rövidfilmek

Következő sztori

Minden eddiginél melegebb volt Szegeden