Klubtornával indul a honi vízilabdaszezon – ELŐZETES

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akárcsak tavaly ilyentájt, ezúttal is Szeged ad otthont annak a nagyszabású, e hétvégi nemzetközi férfitornának, amellyel gyakorlatilag megkezdődik a hazai vízilabdaidény.

A Turbo-Diapolo Kupáért kiírt, péntektől vasárnapig tartó idei sorozatban három magyar élcsapat – a bajnoki címvédő Vasas, az ob I legutóbbi bronzérmese, a Honvéd és a honi pontvadászatban negyedikként zárt házigazda Szeged – mellett indul a román bajnok Nagyvárad és az egyik orosz elitalakulat, a Dinamo Moszkva. A tavalyi győztes Jug Dubrovnik és a második helyezett, szintén horvát Mladost Zagreb ezúttal nem vesz részt a csongrádi rendezvényen, ennél fogva a múlt évi dobogósok közül a harmadik Honvéd képviseli a folyamatosságot.
Az persze kérdés, hogy a korábbi évek sikercsapata, az alaposan megfiatalított Kőér utcai társaság mire megy most a vetélytársakkal, különösen a hazai riválisokkal, még ha a Vasas és a Szeged pekingi olimpiai bajnokai – Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dániel és Varga Dénes, illetve Varga Tamás – közül vélhetően egyik sem száll vízbe, miközben – a válogatott honlapjának értesülése szerint – a Honvéd immár kétszeres ötkarikás aranyérmes hálóőre, Gergely István Szegeden is védeni fog, miután ő rövidebbre fogta az amúgy jól megérdemelt pihenőjét.

A nemzetközi torna programja:

péntek:
10:30 ó: Szeged-Beton VE – Domino-Honvéd
12 ó: Nagyvárad – TEVA-VasasPlaket
16:30 ó: Dinamo Moszkva – Domino Honvéd
18 ó: Szeged-Beton VE – TEVA-VasasPlaket
szombat:
9:30 ó: TEVA-VasasPlaket – Domino-Honvéd
11 ó: Nagyvárad-Dinamo Moszkva
16:30 ó: Szeged-Beton VE – Nagyvárad
18 ó: Dinamo Moszkva – TEVA-VasasPlaket
vasárnap:
9:30 ó: Nagyvárad – Domino-Honvéd
11 ó: Szeged-Beton VE – Dinamo Moszkva

Előző sztori

Villámcsődület(ek) Szegeden is

Következő sztori

„Nem engednek a csillagok”