Kettős rangadó az összefogásért és az újszülöttekért

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor


A labdarúgó magyar kupa megyei első és második fordulójának találkozóit rendezik szerdán 17 és 19 órakor a Felső Tisza parti stadion center-, illetve műfüves pályáján. A résztvevő négy szegedi együttes maximális együttműködésének köszönhetően igazi futballcsemege vár a kilátogatókra, s a körvonalazódó összefogás remélhetőleg a felsőbb vezetés számára is meggyőző erővel bírhat: Szegednek kell a labdarúgás!

Bizonyára nem sokszor fordult már elő, ami szerdán következik: négy szegedi csapat főszereplésével rendeznek kettős rangadót a megyeszékhely arénájában. 17 órától az NB III-as Tisza Volán SC és a megyei II. osztályban szereplő Universitas SC Szeged csap össze a megyei selejtező első körében, majd a megyei III. listavezetője, az FK 1899 Szeged a megyei I. osztályú SZVSE ellen lép pályára villanyfénynél a műfüvön, ez a találkozó már a második selejtezőkör része.

Ami az első meccset illeti, a Volánra igencsak ráférne a siker a nehéz bajnoki rajt, illetve a hétvégi bosszantó hazai vereség után. Buchholcz Gábor vezetőedző még vasárnap úgy nyilatkozott portálunknak, hogy új embereknek is lehetőséget ad majd, újabb játékelemeket is gyakoroltat csapatával az USC ellen (mely az egyetemi tanévnyitó miatt csak a hétvégi 4. körben – győztes meccsen – kapcsolódott be pontvadászatába), de csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

A második találkozón az FK újból történelmet írna: az előző fordulóban az Újszegedi TC legyőzése már így is a klub legnagyobb sikerének számított. Persze ha Majoros Feri (képünkön a labdával) továbbra is futószalagon szállítja a gólokat, semmi sem elképzelhetetlen, még a vasutasok ellen sem…

A szegedi fociért és az újszülöttekért

A szegedi kupaszerda további, a kilencven perceken túlmutató érdekességekkel, pozitívumokkal is bír. Információnk szerint holnap mind a négy együttes csatlakozik az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil szurkolói mozgalom nevével fémjelzett összefogáshoz a szegedi labdarúgás helyzetének a sportág hagyományaihoz és a városhoz méltó szintre emelése érdekében, valamint szintén (anyagi és erkölcsi) támogatásukról biztosítják az Együtt a Szegedi Labdarúgásért és a SZEGEDma.hu jótékonysági kezdeményezését, mely a súlyos anyagi gondokkal küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány megsegítését tűzte ki célul. Portálunk és a szurkolók közös kezdeményezése egy pénteki barátságos focimeccsen indul el hivatalosan, ahol a szegedi kézilabda- és focidrukkerek csapnak majd össze annak jeléül, hogy lezártnak tekintik a közöttük mesterségesen kialakított ellentéteket.

Előző sztori

Jobb oldalra kacsingat a Munkáspárt?

Default thumbnail
Következő sztori

Szerda: esti programok

Legutóbbi hasonló cikkek