Kedden ítélet várható a szegedi börtönőr ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Bíróságon kedden várhatóan elsőfokú ítélet születik a barátnője meggyilkolásával vádolt, korábban börtönőrként dolgozó szegedi férfi ügyében.

A 28 éves férfi 2003 októberétől a büntetés-végrehajtásnál dolgozott, törzsőrmesteri rangban körletfelügyelői feladatokat látott el a Szegedi Fegyház és Börtönben.
A vádorat szerint a férfi 2007. augusztus 6-án elment a barátnőjéhez. Vele 2002-ben ismerkedett meg, és 2004 vége óta élt együtt, de egy hónappal korábban elköltözött tőle. A lány lakásában vacsorát készített, beszélgettek. A férfi azt gyanította, hogy különélésük idején a lány kapcsolatot létesített egy közös barátjukkal, ám ezt mindkét érintett tagadta.
Az étkezés után a vádlott a konyhában magához vett egy 16 centiméteres pengéjű konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincötször megszúrta és megvágta őt. A sérülések érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat, azok közül tizenkettő önmagában is halálos lett volna. A férfi letakarta a holttestet, és távozott a lakásból.
A vádlottat 2007. augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a tárgyalás során bűnösnek vallotta magát. Mint mondta, megbánta tettét, annak elkövetésére azonban nem emlékszik.
A vádlottról több, egymásnak részben ellentmondó elmeszakértői vélemény is született. A nyomozóhatóság és a bíróság által kirendelt szakértő álláspontja szerint a férfi a cselekmény során enyhe fokban korlátolt volt, személyiségzavara azonban nem éri el a büntetőjogban rögzített betegségszintet. A védő által készíttetett szakvélemény szerint a korlátozottság súlyos fokú volt.

Előző sztori

Magyar Anna hamis vádért feljelenti a főjegyzőt

Következő sztori

Alpakacsikó született a Szegedi Vadasparkban