Tisza Volán SC: győzni kell kék-feketében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai közönsége előtt is bemutatkozik a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Tisza Volán SC. A szegediek a 2. fordulóban szombaton 17 órától az Érdi VSE-t látják vendégül.

Az első játéknapon az újonc érdiek 3-0-ra verték a Budafoki LC-t, míg a szegedi gárda 2-0-s vereséggel tért haza Hódmezővásárhelyről. Kellene tehát a három pont Buchholcz Gábor fiatal együttesének, már csak azért is, mert mint a mester is megfogalmazta, az első hazai mérkőzés mindig kiemelt jelentőséggel bír mind a csapat, mind a szurkolók szempontjából, s a siker komoly lendületet adhat.

Az Érd egyébként sötét lónak számít a csoportban, a Pest megyei I. osztály harmadik helyéről kerültek az NB III-ba, s a felkészülési meccseik során többek között 1-1-et játszottak a Ferencváros otthonában. Amennyire a szegedi szakvezetésnek sikerült feltérképeznie a szombati ellenfelet, úgy tűnik, három-négy rutinosabb, NB II-t is megjárt labdarúgó mellett főleg fiatalok, helyi kötődésű játékosok alkotják a vendégegyüttest.

A Tisza Volán természetesen nem tart az érdiektől. “Idehaza mindenki ellen a három pont megszerzéséért lépünk pályára, a Pest megyeiekre is megpróbáljuk ráerőltetni az akaratunkat, s ha ez türelmes játékkal párosul, akkor nem lehet gond. Javunkra szólhat, hogy a nyári hőségben hosszú utazás is vár majd a vendégekre a meccs előtt, ami biztos nem tesz jót nekik. A fiúk nagyon elszántak, alig várják a sípszót” – mondta a SZEGEDma.hu-nak a szegedi vezetőedző. Buchholcz Gábor a pénteki edzésről azzal küldte haza játékosait, hogy készüljenek: szombaton nemcsak csúszni-mászni kell majd, de mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, hiszen a közönséget gólokkal, győzelemmel kell kiszolgálni.

A Tisza Volán SC a vadonatúj kék-fekete, diszkoszvetős címerrel ékesített szerelésében fut majd ki a zöld gyepre. Buchholcz szerint játékosai átérzik annak felelősségét, milyen elődök viselték ezt a mezt, s mennyire fontos az is, hogy a drukkerek egyértelműen bizalmat szavaztak a formálódó alakulatnak – szombaton az ultrák is ott lesznek a stadionban!

Sajnos akadtak gondok a felkészülésben. Vida Gergelyt múlt heti kiállítása után három meccsre tiltották el, s többen is sérüléssel bajlódnak: Szlobodnyiknak a bokája rakoncátlankodik, Gerebicz izomszakadást szenvedett, Garamvölgyi pedig arcüreggyulladásból lábadozik. Jó hír viszont, hogy a kerethez csatlakozott a védő Dargó Balázs is.

A gárda a tervek szerint a következő összeállításban veszi fel a harcot: Dongó – Mészáros, Udvari, Grünwald, Barna – Szilágyi, Mórocz, Török Á. – Beretka – Kazi, Baji R.

Előző sztori

Fesztiválmentes hétvégi programajánlat

Következő sztori

Káposztáscvekedli-rekord született a Ligetben