Sport

Tisza Volán SC: győzni kell kék-feketében!

Tisza Volán SC: győzni kell kék-feketében!

2008. augusztus 15., péntek
Tisza Volán SC: győzni kell kék-feketében!

Hazai közönsége előtt is bemutatkozik a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Tisza Volán SC. A szegediek a 2. fordulóban szombaton 17 órától az Érdi VSE-t látják vendégül.

Az első játéknapon az újonc érdiek 3-0-ra verték a Budafoki LC-t, míg a szegedi gárda 2-0-s vereséggel tért haza Hódmezővásárhelyről. Kellene tehát a három pont

Buchholcz Gábor

fiatal együttesének, már csak azért is, mert mint a mester is megfogalmazta, az első hazai mérkőzés mindig kiemelt jelentőséggel bír mind a csapat, mind a szurkolók szempontjából, s a siker komoly lendületet adhat. Az Érd egyébként sötét lónak számít a csoportban, a Pest megyei I. osztály harmadik helyéről kerültek az NB III-ba, s a felkészülési meccseik során többek között 1-1-et játszottak a Ferencváros otthonában. Amennyire a szegedi szakvezetésnek sikerült feltérképeznie a szombati ellenfelet, úgy tűnik, három-négy rutinosabb, NB II-t is megjárt labdarúgó mellett főleg fiatalok, helyi kötődésű játékosok alkotják a vendégegyüttest. A Tisza Volán természetesen nem tart az érdiektől. "Idehaza mindenki ellen a három pont megszerzéséért lépünk pályára, a Pest megyeiekre is megpróbáljuk ráerőltetni az akaratunkat, s ha ez türelmes játékkal párosul, akkor nem lehet gond. Javunkra szólhat, hogy a nyári hőségben hosszú utazás is vár majd a vendégekre a meccs előtt, ami biztos nem tesz jót nekik. A fiúk nagyon elszántak, alig várják a sípszót" - mondta a SZEGEDma.hu-nak a szegedi vezetőedző. Buchholcz Gábor a pénteki edzésről azzal küldte haza játékosait, hogy készüljenek: szombaton nemcsak csúszni-mászni kell majd, de mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, hiszen a közönséget gólokkal, győzelemmel kell kiszolgálni. A Tisza Volán SC a vadonatúj kék-fekete, diszkoszvetős címerrel ékesített szerelésében fut majd ki a zöld gyepre. Buchholcz szerint játékosai átérzik annak felelősségét, milyen elődök viselték ezt a mezt, s mennyire fontos az is, hogy a drukkerek egyértelműen bizalmat szavaztak a formálódó alakulatnak - szombaton az ultrák is ott lesznek a stadionban! Sajnos akadtak gondok a felkészülésben.

Vida Gergelyt

múlt heti kiállítása után három meccsre tiltották el, s többen is sérüléssel bajlódnak:

Szlobodnyiknak

a bokája rakoncátlankodik,

Gerebicz

izomszakadást szenvedett,

Garamvölgyi

pedig arcüreggyulladásból lábadozik. Jó hír viszont, hogy a kerethez csatlakozott a védő

Dargó Balázs

is. A gárda a tervek szerint a következő összeállításban veszi fel a harcot:

Dongó - Mészáros, Udvari, Grünwald, Barna - Szilágyi, Mórocz, Török Á. - Beretka - Kazi, Baji R.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.