Kultúra

SZIN 0. nap - az első képek

SZIN 0. nap - az első képek

2008. augusztus 28., csütörtök
SZIN 0. nap - az első képek

Fotók: Gémes Sándor

A nulladik nappal szerdán kezdetét vette a szegedi "Szigetként" is emlegetett Szegedi Ifjúsági Napok programsorozata. Többek között a Backyard Babies, a Tankcsapda és a Korai Öröm zenéjétől volt hangos az újszegedi Partfürdő.

A bejáratnál egyelőre mérsékelten hosszú sorok és alapos átvizsgálás - látszik, hogy a szervezők nagyon ügyelnek a biztonságra, több szempontól is: kétszáz biztonsági őr, ügyeletes orvosok szinte minden sarkon. Néhány praktikus tudnivaló a belépéshez: a SZIN-re nem lehet bevinni a mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat, illetve üvegtárgyat, ütő- és vágóeszközt, esernyőt, hajtógázas dezodort, ezentúl szeszes és üdítőitalt, ásványvizet (maximum félliteres műanyag palack megengedett), illetve kereskedelmi mennyiségű élelmiszert sem. Az evésről-ivásról harmincöt vendéglátó egység gondoskodik, melyek között a vegetáriánusok vagy például az olaszos, grilles és a szegedi konyha barátai is találhatnak kedvükre valót. Hatezer négyzetméter kemping várja a sátorral érkezőket, a kijelölt hely most tavalyhoz képest némileg hátrébb tolódott. Idén sátorozni napijeggyel is lehet, a sátorjegyek megváltásával. Ahogy telt az idő, egyre több látogató jelent meg a helyszínen, miközben olykor-olykor egy kiadós pancsolástól habos emberkék tűntek fel, vagy a Hubertus szarvasa invitálta játékra a lézengőket... A nulladik nap legnagyobb sztárja, a debreceni Tankcsapda fellépésekor megborult az érdeklődők addig körülbelül egyenletesnek mondható eloszlása a helyszínek között - rengetegen indultak meg az együttes koncertére. A képek magukért beszélnek...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.