SZIN 0. nap – az első képek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

A nulladik nappal szerdán kezdetét vette a szegedi “Szigetként” is emlegetett Szegedi Ifjúsági Napok programsorozata. Többek között a Backyard Babies, a Tankcsapda és a Korai Öröm zenéjétől volt hangos az újszegedi Partfürdő.

A bejáratnál egyelőre mérsékelten hosszú sorok és alapos átvizsgálás – látszik, hogy a szervezők nagyon ügyelnek a biztonságra, több szempontól is: kétszáz biztonsági őr, ügyeletes orvosok szinte minden sarkon. Néhány praktikus tudnivaló a belépéshez: a SZIN-re nem lehet bevinni a mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat, illetve üvegtárgyat, ütő- és vágóeszközt, esernyőt, hajtógázas dezodort, ezentúl szeszes és üdítőitalt, ásványvizet (maximum félliteres műanyag palack megengedett), illetve kereskedelmi mennyiségű élelmiszert sem. Az evésről-ivásról harmincöt vendéglátó egység gondoskodik, melyek között a vegetáriánusok vagy például az olaszos, grilles és a szegedi konyha barátai is találhatnak kedvükre valót. Hatezer négyzetméter kemping várja a sátorral érkezőket, a kijelölt hely most tavalyhoz képest némileg hátrébb tolódott. Idén sátorozni napijeggyel is lehet, a sátorjegyek megváltásával.

Ahogy telt az idő, egyre több látogató jelent meg a helyszínen, miközben olykor-olykor egy kiadós pancsolástól habos emberkék tűntek fel, vagy a Hubertus szarvasa invitálta játékra a lézengőket…

A nulladik nap legnagyobb sztárja, a debreceni Tankcsapda fellépésekor megborult az érdeklődők addig körülbelül egyenletesnek mondható eloszlása a helyszínek között – rengetegen indultak meg az együttes koncertére.

A képek magukért beszélnek…

Előző sztori

Új eszközt szerezhet be a műveseállomás

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtök: a zene mindenkié

Legutóbbi hasonló cikkek