/

Pénteken kezdődik a pusztaszeri természetfilm-fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatvankilenc alkotást láthat a pénteken kezdődő Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál közönsége, a seregszemlét immár negyedik alkalommal rendezik meg Pusztaszeren – tájékoztatta az MTI-t Csabai Ferenc, az esemény egyik szervezője csütörtökön.

A 2005-ben hiánypótló és hagyományteremtő céllal a Csongrád megyei kisközségben elindított országos természetfilm-fesztiválra hozzávetőleg fele-fele arányba jelentkeztek profi és amatőr alkotók – mondta a szakember. Hozzátette: a nyolcvan nevezett film közül negyvenkilenc alkotó hatvankilenc munkáját válogatta be az előzsűri a versenyprogramba.
A növények és állatok élete, a világ tájai, etűdök, vadászkultúra, életmód és környezetvédelem kategóriákba sorolt alkotásokat a pénteki és szombati vetítési napokon, reggel 9-től este 10-ig – kisebb-nagyobb megszakításokkal – folyamatosan mutatják be az egykori fűszercsarnokban.
A 2000-ben elhunyt kiváló ornitológus, természetvédő és tanár, Csizmazia György nevét viselő filmes seregszemle zárónapján, vasárnap a zsűri interaktív értékelést tart az alkotóknak, ahol bárki kifejtheti véleményét a látott természetfilmekről. Végül, vasárnap kora délután adják át az egymillió forint összértékű fő- és kategóriadíjakat.
A fesztivál több száz főnyi látogatóját – tavaly 755 regisztrált résztvevője volt a rendezvénynek – az egész napos vetítések mellett filmszakmai standok és ingyenes lovas kocsis kirándulások is várják – közölte Csabai Ferenc.

Előző sztori

Két ifjú szegedi sprinter 2008-as parádéja

Következő sztori

Negyedszázad az István, a király mögött

Legutóbbi hasonló cikkek