Sport

Peking 2008: újabb vízipólós győzelem

Peking 2008: újabb vízipólós győzelem

2008. augusztus 14., csütörtök
Peking 2008: újabb vízipólós győzelem

Harmadik mérkőzése után is veretlen maradt a Szeged Beton klasszisával, Varga Tamással felálló magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai torna A csoportjában.

Kemény Dénes tanítványai csütörtökön csoportrangadót vívtak Spanyolország ellen. Bár nem kezdődött jól a találkozó, hiszen a hispánok 3-1-re elhúztak, az első negyed végére rendeztük sorainkat, s onnantól kezdve kőkemény védekezéssel álltuk útját az ellenfél rohamainak. A nagyszünetben már 6-5-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző, s mivel a spanyolok a harmadik és negyedik felvonásban képtelenek voltak a hálónkba találni, mi pedig kétszer is beköszöntünk, a vége 8-5 lett ide.

Varga Tamás

kiváló teljesítménnyel vette ki részét a magyar védőmunkából, s ezúttal elöl is többet próbálkozott - gólig megint nem jutott, de egyszer azért megzörgette a kapufát. A siker azt jelenti, hogy a magyar együttes minden bizonnyal első vagy második helyen jut tovább a következő körbe. Mivel Montenegró ellen döntetlent értünk el, a csoportelsőség kérdése a hétfői spanyol-montenegrói csatáig nyitott marad. Ugyan nem szegedi vonatkozású, de további jó hír Pekingből, hogy a kötöttfogású birkózók 84 kg-os súlycsoportjában

Fodor Zoltán

bejutott a döntőbe, ahol magyar idő szerint 11.20-kor lép szőnyegre az olasz

Minguzzi

ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.