Labdarúgás: Szegeden győzött az Érd – galéria!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Lejátszotta második mérkőzését a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a szegedi Tisza Volán SC. Móroczék szombaton az Érdi VSE-t fogadták.

A régi hagyományoknak megfelelően ismét a kék-fekete csíkos mezben lépett pályára a szegedi együttes, a mérkőzés első perceiben pedig az ultrák is visszatértek helyükre, a Tisza felőli lelátóra, s remek hangulatot teremtve biztatták kedvenceiket.
Bátran kezdett a fiatal szegedi együttes, igyekezett sokat birtokolni a labdát, s beszorítani kapuja elé a vendégeket. Hamar feltűnt azonban, hogy az első fordulóban odahaza a Budafokot legyőző érdiek sem az egy pontért érkeztek, hiszen szívesen vállalkoztak ellencsapásokra. A nagyobb lehetőségük előttük adódtak már az első játékrészben is, szerencsére gólt csak lesről tudtak elérni.
A Volán játékát Mórocz és Beretka igyekezett szervezni, előbbi jól szedte össze és tartotta meg a labdákat, míg az ifjú 9-es pedig többször is ügyesen gyorsított fel és játszotta meg a támadókat a középpályáról indulva, sőt egy szép távoli lövésével maga is veszélyt teremtett.
A szegedi hálóőr, Dongó Dénes is kiváló formában védett, nagyszerűen élt együtt a játékkal, ezt a megállapítást második félidő első percében egy önfeláldozó kivetődéssel húzta alá. Ebben a játékrészben Baji Renátó vitte a prímet a hazaiak részéről: gyönyürű egyéni akciókkal, megindulásokkal, cselekkel vétette magát észre – fájdalom, hogy a tizenhatoson belül valahogy mindig megakadtak a szegedi támadások, az utolsó döntésekbe rendre hiba csúszott. Igazi gólveszély Baji előtt adódott, közeli lövését azonban óriási bravúrral védte az érdi kapus az 50. percben.
A 68. percben kis híján a vezetést szereztek a vendégek: egy kapu előtti kavarodást követően Dongónak lábbal kellett hárítania az érdiek próbálkozását. Három perc múlva kapufával válaszolt a Volán: Szilágyi közel harminc méterről forgácsolta a jobb oldali fát szabadrúgásból. Ha öt centivel beljebb megy a labda, bombagól!
De sajnos nem ment beljebb, ez pedig lehetőséget adott a vendégeknek, hogy a 80. percben egy kontratámadást követően – mikor még nem sikerült teljesen visszazárnia a szegedi hátsó alakzatnak – eldöntsék a mérkőzést.
Összességében elmondható, hogy a felkészülési találkozókhoz hasonlóan ezúttal is a támadásszervezés akadozott a Volán részéről. A fiatal együttes becsülettel küzdött, hajtott, szó nem érheti a ház elejét. Látható, hogy a legtöbb gond a rutintalanságból fakad, ezért is jelent nagyon sokat Udvari és Mórocz jelenléte a pályán a társak számára. Ha a befejezéseken is sikerül javítani, hamar megkezdheti a pontgyűjtést az alakulat.
Ami viszont a szombati csatát illeti, a Tisza Volán Focisuli növendékeivel megerősített szegedi ultrák magabiztosan nyerték a hangpárbajt az érdi fanatikusok ellen, a pályán azonban a vendégek örülhettek, mert ők érték el a meccset eldöntő egyetlen találatot.
Buchholcz Gábor vezetőedző így értékelt a lefújást követően: „El kell fogadni, hogy fiatal együttesünk előtt három-négy lehetőség adódik egy mérkőzésen, ezeket pedig kíméletlenül ki kellene használni, mert nem lesz ötödik és hatodik. Sajnos elöl továbbra is rossz döntéseket hozunk, a létszámfölényes helyzeteket sem használjuk ki. A fiúk letörtek, csalódottak, de nagyon jólesett nekik a szurkolók buzdítása, szeretete. Mindent megtettek, ahogy kértem, csúsztak-másztak a pályán, de sajnos fejben elfáradtak a második félidőre. Látható, hogy nehéz az átállás a legtöbbjük számára az U-19-ből a felnőttbajnokságba. Sajnálom, hogy nem tudtuk gólokkal megörvendeztetni a drukkereket, már csak azért is, mert az érdiek a 60. perc tájára egyértelműen elkészültek az erejükkel. Türelmesnek kell lenni, dolgozunk tovább, megyünk előre, megpróbálunk jövő héten Orosházán javítani.”
Halkó Pál szakosztályvezető egyébként a csapat legjobbjának Grünwald Attilát választotta a találkozón.

Tisza Volán SC – Érdi VSE 0-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Mihálik.

Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros, Udvari, Grünwald, Barna – Szilágyi, Mórocz, Török (Vágó) – Beretka – Baji R. (Baji Sz.), Kazi (Bárdosi).
Érdi VSE: Szabó – Herczog, Horváth, Jakab, Gál (Nagy) – Megyeri, Csák, Csizmadia, Flórián (Szőkési) – Kádár (Bóta), Sárdi.

Gólszerző: Herczog (79. perc).
Jók: Dongó, Mórocz, Baji, Grünwald, illetve Szabó, Jakab, Herczog, Horváth.

További szombati eredmények az Alföld csoport 2. fordulójából:

Budafok – Orosháza 1-0, Gyula – Algyő 1-2

Időközben a vasárnapi mérkőzések is befejeződtek: Szolnoki Spartacus – Kiskunfélegyházi HTK 1-1, Kecskeméti TE II. – Újbuda 6-0, Bp. Honvéd II. – Izsáki SSE 4-0, Jászapáti VSE – Monor 0-1, Dabas – Hódmezővásárhelyi FC 2-2

Előző sztori

Rockopera: István, a király?

Következő sztori

Kábítószer-kereskedőt fogtak a rendőrök Szegeden