Hétvégi programajánló: foci, denevérek, SZIN

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége kimondottan kedvez a kirándulásnak, az utónyaralásnak, még a strandokat is bátran felkereshetik azok, akiknek a szezon- és hóvégén erre a luxusra még maradt pénzük. A SZIN erős programmal szombaton zárja kapuit, de a focirajongók és a természetkedvelők is találnak ezt-azt hétvégi programajánlónkban.

Ma délelőtt fél tizenegytől játékos szellemi és erőnléti próbákkal várják a családokat “Családi olimpiai játékokra” a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárába (Szeged, Dóm tér 1-4.), ahol a téma az atlétika lesz.
A sportnál és azon belül a focinál maradva ma három meccs várja futballrajongókat a városi stadionban (Szeged, Felső Tisza-part 1-3.). Délelőtt tizenegytől Tisza Volán – Békéscsaba U13B, délután egy órától Tisza Volán – Békéscsaba U15B meccs lesz, délután öt órától pedig a Tisza Volán SC – Budafoki LC felnőttcsapatai mérik össze tudásukat NB III-as találkozón.

Aki a denevéreket kedveli – de az is, aki nem -, látogasson ki ma a Szegedi Vadasparkba délelőtt tíz órától délután ötig, hiszen ma denevérnap lesz. A régebbi és a mai idők szájhagyományai útján is terjedő, gyakran téves és túlzó negatív tulajdonságok miatt sokan nem szeretik őket, sőt egyenesen félnek vagy irtóznak tőlük. Éppen ezért kiváló alkalom egy-egy olyan rendezvény, amikor közelebbről és a valóság alapján ismerhetik meg ezeket az állatokat azok is, akik kedvelik őket, illetve azok is, akik kevésbé. Vetítéssel egybekötött előadások, denevéretetés várják az érdeklődőket.

Ugyanitt újabb érdekességet kínálnak a kilátogatókat: az alpakakifutóban az újszülött csikó komplikációk nélkül jött világra, és anyja is gondos szülőként neveli, így minden remény megvan a felcseperedésére az alpakák nagy, természetszerű kifutójában.

Na és persze ne feledje senki, aki az ilyesmit szereti, hogy ma zár a SZIN, szombat délutánra és estére igazán erős programfelhozatal maradt, de ne feledjen senki pulcsit kötni a derekára, hajnalban szüksége lehet rá.

Hogyan lehet kimosni egy malacot? Tud-e a Télapó stoppolni? Két kérdés, amelyre a szegedi D-Galéria (Klauzál tér) legújabb kiállításán, az Andersen-díjas Tomi Ungerer képeiből csütörtökön nyílt tárlaton kapunk választ. Arra azonban, hogy hétvégén mikor látogatható a kiállítás, nem találtunk információt, de aki arra jár, kopogjon be a nagykapun (állandó postaszolgálattal bírnak).

Vasárnap reggel nyolctól kezdődik a Kisstadionban (Szeged, Derkovits fasor 1-3., tel.: 62/401-959) a Kisstadion Kupa focitorna.

Vasárnap rendezi a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Csongrád Megyei Triatlon Szövetség az ország egyik legnépesebb mezőnyét felvonultató szabadidős triatlonversenyét. Mini és sprint távon indulhatnak a triatlonisták és a sportágakkal még csak most ismerkedők, ezenkívül baráti és családi váltó is szerepel a verseny programján. A rendezvény központja a Szeged-Maty-éri Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ. A verseny délelőtt tíz órától kezdődik.

Default thumbnail
Előző sztori

Az Ökofaluban az EU-ról

Default thumbnail
Következő sztori

Albérletkeresőben

Legutóbbi hasonló cikkek