Fesztiválmentes hétvégi programajánlat

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azt már tudjuk, hogy vannak fesztiválok Szegeden, ide sorolva a színi játékokat is, ahol a környéken menthetetlen fellelhetünk egy nagyon közeli vendéglátó egységet. Ezekről hétvégi előzetesesünkben nem teszünk említést, nézzük, mi van, s mi nincs Szegeden és környékén, ha egyébb programot szeretnénk választani magunknak hétvégére. Jelzem, szerencsénk van, mindenből adódik egy kevés, amennyiben kerékpárra szállunk, egy bejárható egészre lelhetünk. Jut a testnek, a családnak és a léleknek is.

Szombaton sem hagyják cserben a lurkókat a Somogyi-könyvtár (Szeged, Dóm tér 1-4.) gyermekkönyvtárának programszervezői délelőtt fél tizenegytől, abban az esetben, ha a szülők legalább egyike velük tart, mivel játékos szellemi és erőnléti próbákkal várják a családokat, baráti társaságokat augusztus minden szombatján “Családi olimpiai játékok” címmel, így most most is. Ezúttal a labdajátékokon van a sor. (Minden héten nyeremény, a fődíjat a nyár folyamán legtöbb pontot gyűjtő csapat viheti.)

Az arra sétálók ugyanott már délelőtt megmustrálhatják a kéthetente esedékes régiségvásárt is, mely lámpaoltásig várja az érdeklődőket… Mint minden piacon, itt is megúszhatjuk a vásárlást, azonban a nézelődés lehetősége megfizethetetlen történelemórákkal ér fel.

Szeged tőszomszédságában extrém terepjárós off-road versenyt rendeznek Algyőn, mely első nekifutásra nem ér a somogybabodi közelébe, de bemutathatja, miért érdemes az Alföldön ilyen járgányba szállni… Az egész napos programra az ország minden területéről érkeznek épített és gyári, valamint extrém kategóriás terepjárók és egyéb autókülönlegességek. Minderre a Gyevi Kócsag Szabadidő Hajó melletti terület, az algyői ártér ad lehetőséget délelőtt kilenc órától napnyugtáig.

A Szegedi Vadaspark már harmadik alkalommal rendezi meg nyárbúcsúztató esti túráját, a természetet és az állatokat kedvelők számára szombaton este fél nyolctól. Az eddig sikeresnek bizonyuló forgatókönyv nem sokat változatozik (a belépő 400 forintba kerül), de ezúttal a puma etetése is a látványosságok között lesz. A program a rozsomákoknál kezdődik, az oroszlánok és hiénák etetésére este negyed tízkor lesz, a pumákéra pedig este tízig várnak… Az állatkertben késő éjszakáig benn maradhatnak a kalandvágyók, akiknek mindenképpen ajánlott a zseblámpa beszerzése (ha otthon felejtenék, az állatkert ajándékboltjában kapható).

Este kilenc órakor hangzik fel az első szólam az újszegedi dixiegálán. Az Újszegedi Szabadtéri Színpad sztárvendége Ron Ringwood lesz.

Szent Rókus a járványos betegek védőszentje, róla nevezték el azt a szegedi templomot, amely most ünnepli fennállásának 99. évfordulóját. A keresztény katolikusok számára az egyik legnagyobb ünnepe ez a búcsú, amelyet szombaton tartanak.

Előző sztori

Végleg megvetette az Árkád a lábát

Következő sztori

Tisza Volán SC: győzni kell kék-feketében!