Susányi a tizenhat között Wimbledonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2. fordulóban is győzelmet aratott a wimbledoni teniszbajnokság junior női egyes versenyében a Gellért Tenisziskola üdvöskéje.

A 16 esztendős szegedi Susányi Zsófia – az első Csongrád megyei Grand Slam-főtáblás teniszező – kedden a legjobb 16 közé jutásért lépett pályára a junior női egyesben. A 9-es pálya első mérkőzésén a japán Aki Yamasoto próbálta megállítani Hajnal István tanítványát.

Kevés sikerrel tette mindezt, hiszen 81 percnyi játék után Susányi 6-4, 7-6 (4)-re győzött, s ezzel óriási bravúrral bejutott a nem hivatalos füves pályás világbajnokságként is emlegetett patinás viadal nyolcaddöntőjébe. Érdekesség – bár női mérkőzéseken nem szokatlan -, hogy rengeteg brék jellemezte az összecsapást: Susányi nyolc, a japán hét alkalommal nyerte el ellenfele adógatójátékát. Zsófi egy ász mellett öt kettőshibát ütött, s 56 százalékban jöttek be az első szervái.

A következő körben a 2. helyen kiemelt holland Arantxa Rus ellen küzdhet a szegedi teniszezőnő. A holland nagyon simán, 6-3, 6-0-ra verte ma a hongkongi Zi-Jun Yangot.

A 17 esztendős Rus már a profik között, WTA-tornákon is szerepel. Jelenleg 282. a világranglistán, de két hellyel magasabban is jegyezték korábban. Most jön tehát csak a java Susányi Zsófia számára!

Előző sztori

Koszba fulladó város

Következő sztori

Puccini mesevilága a szegedi Dóm téren