Egyetem

Nem született ítélet az EHÖK-elnök perében

Nem született ítélet az EHÖK-elnök perében

2008. július 3., csütörtök
Nem született ítélet az EHÖK-elnök perében

Nem született ítélet csütörtökön abban a perben, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk indított az őt hallgatói kötelezettségének hatrendbeli megsértése miatt elmarasztaló fegyelmi határozat felülvizsgálata érdekében a Csongrád Megyei Bíróságon.

Doblerné Alács Ágota

bíró azért napolta el július 10-re a tárgyalást, mert az SZTE hallgatói önkormányzata röviddel az ülés kezdete előtt jelezte,

Török Márk

pernyertessége érdekében beavatkozóként részt kíván venni a perben. A bíró a keresetnek helyt adott. Török Márkot az ellene 2007 őszén indult fegyelmi eljárásban első és másodfokon is elmarasztalták hallgatói kötelezettségének többrendbeli megsértése miatt, s büntetésként két félévnyi kizárással sújtották. A másodfokú fegyelmi határozat szerint Török Márk a többi között azzal sértette meg hallgatói kötelezettségeit, hogy a szegedi bölcsészkar épületében 2007 nyarán a szükséges engedélyek és felhatalmazások nélkül rendelt el átalakításokat, amelyeket szakszerűtlenül hajtottak végre, életveszélyes helyzetet teremtve a helyiségekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.