Nem született ítélet az EHÖK-elnök perében

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem született ítélet csütörtökön abban a perben, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk indított az őt hallgatói kötelezettségének hatrendbeli megsértése miatt elmarasztaló fegyelmi határozat felülvizsgálata érdekében a Csongrád Megyei Bíróságon.

Doblerné Alács Ágota bíró azért napolta el július 10-re a tárgyalást, mert az SZTE hallgatói önkormányzata röviddel az ülés kezdete előtt jelezte, Török Márk pernyertessége érdekében beavatkozóként részt kíván venni a perben. A bíró a keresetnek helyt adott.
Török Márkot az ellene 2007 őszén indult fegyelmi eljárásban első és másodfokon is elmarasztalták hallgatói kötelezettségének többrendbeli megsértése miatt, s büntetésként két félévnyi kizárással sújtották.
A másodfokú fegyelmi határozat szerint Török Márk a többi között azzal sértette meg hallgatói kötelezettségeit, hogy a szegedi bölcsészkar épületében 2007 nyarán a szükséges engedélyek és felhatalmazások nélkül rendelt el átalakításokat, amelyeket szakszerűtlenül hajtottak végre, életveszélyes helyzetet teremtve a helyiségekben.

Előző sztori

Csütörtök - jön a Turandot, Rácz Gábor zenél

Default thumbnail
Következő sztori

Megkezdődtek a VI. Szegedi Várjátékok

Legutóbbi hasonló cikkek