Győzött a rutin: sándorfalvi siker a Tisza Volán ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta szombaton este a Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata. Az ellenfél ezúttal a megyei I. osztály bronzérmese, a Sándorfalva volt a Felső Tisza parti stadionban.

A Kiszombor elleni győzelem és a szerdai Mórahalom elleni vereség után ismét csak megyei I. osztályú vendéget fogadott a labdarúgó NB III Alföld csoport augusztus 10-i rajtjára készülő szegedi Tisza Volán SC.

Buchholcz Gábor vezetőedzőnek ezúttal nem volt egyszerű dolga: amúgy is alakulóban van fiatal együttese, ezúttal viszont sérülések, nyaralások és munkahelyi elfoglaltságok miatt csupán 15 labdarúgó állt rendelkezésére. Hétfőre javul majd a helyzet a Volánnál, akkor a mester reményei szerint többen újból bekapcsolódnak a munkába.

Ami a szombati edzőmeccset illeti, a Sándorfalva az első félidő utolsó percében egy szöglet után szerzett vezetést, ezt a Fehérvárról érkezett Kazi László a második játékrészben egy kontratámadás végén 18 méterről eleresztett remek lövésével kiegyenlítette, ám a vendégek szinte azonnal válaszoltak, s ez a találat már a győzelmüket jelentette.

Buchholcz Gábor nem volt elkeseredve a vereség miatt, mint a SZEGEDma.hu-nak elmondta, még nem szokott össze csapata, s a többségnek rutint is kell szereznie, ám akadnak biztató jelek. A védelem például ma is kiválóan teljesített, pedig Mórocz Zsolt és Laczkó János nem is lépett pályára. Ebbe a csapatrészbe ráadásul visszatér Disógyőrből kölcsönbe a korábbi volános Vida Gergő is, aki egyelőre sérült, illetve a még Budapesten dolgozó Dargó Balázs is.

“A tizenhatosig általában jól járattuk a labdát, ott azonban elfogyott a tudomány, elhibáztuk az utolsó passzokat, még a három a kettő elleni lehetőségeket is rosszul játszottuk meg. Idővel persze jobb lesz ez, csak át kell lendülnünk a holtponton: addig is sok munka vár még ránk! Labdabirtoklásban jók vagyunk, irányítani tudjuk a mérkőzéseket, csak pontosan összjátékra van szükség – és türelemre, a fiúk és a szurkolók részéről is. A játékosok egyébként kissé letörtek a vereség után, de ezt pozitíumként értékelem: tudják, mi a dolguk, s mindent meg is tesznek az előrelépés érdekében” – foglalta össze az edzőmeccs tanulságait Buchholcz Gábor, hozzátéve: nagyon jólesett az egész társaságnak a kint lévő nézők biztatása, lelkesedése.

A Tisza Volán SC legközelebb szerdán 18 órakor a Mórahalom együttesét fogadja.

Tisza Volán SC – Sándorfalva 1-2 (0-1)

Előkészületi labdarúgó-mérkőzés, Felső Tisza parti stadion.

Volán: Czirják (Dongó) – Barna D., Udvari, Grünwald, Garamvölgyi – Nagy Zs., Török Á. (Vágó), Szilágyi, Beretka – Bárdosi (Baji), Kazi (Herczeg). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző: Kazi.

Előző sztori

Ágota Alapítvány – Apja lenni 1700 gyermeknek

Következő sztori

Maszkaland-gyerektoll: Donát, a döglött teve