Sport

Győzött a rutin: sándorfalvi siker a Tisza Volán ellen

Győzött a rutin: sándorfalvi siker a Tisza Volán ellen

2008. július 26., szombat
Győzött a rutin: sándorfalvi siker a Tisza Volán ellen

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta szombaton este a Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata. Az ellenfél ezúttal a megyei I. osztály bronzérmese, a Sándorfalva volt a Felső Tisza parti stadionban.

A

Kiszombor elleni győzelem

és a szerdai

Mórahalom elleni vereség

után ismét csak megyei I. osztályú vendéget fogadott a labdarúgó NB III Alföld csoport

augusztus 10-i rajtjára

készülő szegedi Tisza Volán SC.

Buchholcz Gábor

vezetőedzőnek ezúttal nem volt egyszerű dolga: amúgy is

alakulóban van fiatal együttese

, ezúttal viszont sérülések, nyaralások és munkahelyi elfoglaltságok miatt csupán 15 labdarúgó állt rendelkezésére. Hétfőre javul majd a helyzet a Volánnál, akkor a mester reményei szerint többen újból bekapcsolódnak a munkába. Ami a szombati edzőmeccset illeti, a Sándorfalva az első félidő utolsó percében egy szöglet után szerzett vezetést, ezt a Fehérvárról érkezett

Kazi László

a második játékrészben egy kontratámadás végén 18 méterről eleresztett remek lövésével kiegyenlítette, ám a vendégek szinte azonnal válaszoltak, s ez a találat már a győzelmüket jelentette. Buchholcz Gábor nem volt elkeseredve a vereség miatt, mint a SZEGEDma.hu-nak elmondta, még nem szokott össze csapata, s a többségnek rutint is kell szereznie, ám akadnak biztató jelek. A védelem például ma is kiválóan teljesített, pedig

Mórocz Zsolt

és

Laczkó János

nem is lépett pályára. Ebbe a csapatrészbe ráadásul visszatér Disógyőrből kölcsönbe a korábbi volános

Vida Gergő

is, aki egyelőre sérült, illetve a még Budapesten dolgozó

Dargó Balázs

is. "A tizenhatosig általában jól járattuk a labdát, ott azonban elfogyott a tudomány, elhibáztuk az utolsó passzokat, még a három a kettő elleni lehetőségeket is rosszul játszottuk meg. Idővel persze jobb lesz ez, csak át kell lendülnünk a holtponton: addig is sok munka vár még ránk! Labdabirtoklásban jók vagyunk, irányítani tudjuk a mérkőzéseket, csak pontosan összjátékra van szükség - és türelemre, a fiúk és a szurkolók részéről is. A játékosok egyébként kissé letörtek a vereség után, de ezt pozitíumként értékelem: tudják, mi a dolguk, s mindent meg is tesznek az előrelépés érdekében" - foglalta össze az edzőmeccs tanulságait Buchholcz Gábor, hozzátéve: nagyon jólesett az egész társaságnak a kint lévő nézők biztatása, lelkesedése. A Tisza Volán SC legközelebb szerdán 18 órakor a Mórahalom együttesét fogadja.

Tisza Volán SC - Sándorfalva 1-2 (0-1)

Előkészületi labdarúgó-mérkőzés, Felső Tisza parti stadion. Volán:

Czirják (Dongó) - Barna D., Udvari, Grünwald, Garamvölgyi - Nagy Zs., Török Á. (Vágó), Szilágyi,

Beretka - Bárdosi (Baji)

, Kazi

(Herczeg)

. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Kazi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.