Szórakozás

Kedd: üvegfestés, ingyenkoncert, sörünnep

Kedd: üvegfestés, ingyenkoncert, sörünnep

2008. július 29., kedd
Kedd: üvegfestés, ingyenkoncert, sörünnep

A mai nap kulturális csemegéje az ajándékkoncert a szabadtérin. Mivel nem férhet be mindenki a nézőtérre, biztosan sokan lesznek, akik csak hallgatózni mennek majd. Az újra nyárias nyárban felüdülést jelenthet a délután háromtól nyitva tartó és műsort szolgáltató Dreher Sörünnep a Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarában (Horváth Mihály utca 2.), ahol ma és holnap a Mister's együttes szórakoztatja a vendégeket. Végezetül természetesen a mozikínálatról sem szabad elfeledkezni!

Mint már tegnap is jeleztük,

továbbra is várja az otthon ragadt, unatkozó gyerkőcöket

a Somogyi-könyvtár fiókhálózatának ingyenes vakációs programsorozata. Ma a üvegfestés rejtelmeivel, míg holnap a természetes anyagokból készülő képkeretkészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek az arra vállalkozók

tíz órától

a Rókusi fiókkönyvtárban (Szeged, Vértói út 5.)

Dobos Eszter

és

Palástiné Annabring Szilvia

könyvtárosok felügyeletével. Jelentkezni a helyszínen vagy a 635-398-as telefonszámon lehet.

Este kilenc órától

várhatóan telt ház előtt játszanak a muzsikusok a Szegedi Szabadtéri Játékok és a

Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjén

, melyet immár hatodik alkalommal rendeznek meg a Dóm téren. A szimfonikusok hetvenöt zenésze

Mendelssohn

Hebridák-nyitányát,

Beethoven

VI. "Pastoral" szimfóniáját, két Debussy-művet: A tengert és az Egy faun délutánját, valamint

Muszorgszkij

Éj a kopár hegyen című szerzeményét adja elő. Az idei esztendőben - új műfajként - a diaporámához hasonló vetítés segítségével kísérik látványelemekkel a muzsikát. A zeneművekhez válogatott képek kottaszerűen követik egymást, a digitális technikának köszönhetően a látványelemek "egymásba tűnése", a nagyítások, a fényerőváltozások azonban különleges hangulatot teremtenek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.