Kedd: üvegfestés, ingyenkoncert, sörünnep

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai nap kulturális csemegéje az ajándékkoncert a szabadtérin. Mivel nem férhet be mindenki a nézőtérre, biztosan sokan lesznek, akik csak hallgatózni mennek majd. Az újra nyárias nyárban felüdülést jelenthet a délután háromtól nyitva tartó és műsort szolgáltató Dreher Sörünnep a Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarában (Horváth Mihály utca 2.), ahol ma és holnap a Mister’s együttes szórakoztatja a vendégeket. Végezetül természetesen a mozikínálatról sem szabad elfeledkezni!

Mint már tegnap is jeleztük, továbbra is várja az otthon ragadt, unatkozó gyerkőcöket a Somogyi-könyvtár fiókhálózatának ingyenes vakációs programsorozata. Ma a üvegfestés rejtelmeivel, míg holnap a természetes anyagokból készülő képkeretkészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek az arra vállalkozók tíz órától a Rókusi fiókkönyvtárban (Szeged, Vértói út 5.) Dobos Eszter és Palástiné Annabring Szilvia könyvtárosok felügyeletével. Jelentkezni a helyszínen vagy a 635-398-as telefonszámon lehet.

Este kilenc órától várhatóan telt ház előtt játszanak a muzsikusok a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjén, melyet immár hatodik alkalommal rendeznek meg a Dóm téren. A szimfonikusok hetvenöt zenésze Mendelssohn Hebridák-nyitányát, Beethoven VI. “Pastoral” szimfóniáját, két Debussy-művet: A tengert és az Egy faun délutánját, valamint Muszorgszkij Éj a kopár hegyen című szerzeményét adja elő. Az idei esztendőben – új műfajként – a diaporámához hasonló vetítés segítségével kísérik látványelemekkel a muzsikát. A zeneművekhez válogatott képek kottaszerűen követik egymást, a digitális technikának köszönhetően a látványelemek “egymásba tűnése”, a nagyítások, a fényerőváltozások azonban különleges hangulatot teremtenek majd.

Előző sztori

Őszintén, autentikusan…

Következő sztori

Labdarúgás: Vida Gergely kölcsönben újra itthon