Csütörtök: zöldek, zenészek és színészek

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai nap szegedi programjai a zöld ügy, a zene, a mozgás és a színház mentén kínálják magukat a város különböző pontjain, minden időben, ebben a rekorddöngető ősziesre fordult időjárásban. A programbőségben nagy szerepet játszik a szabad színházak nemzetközi találkozója, melynek műsorfüzetéből csupán az ingyenes előadásokat vesszük számba. A THEALTER teljes programja itt mazsolázható.

A Greenpeace aktivistái már reggel óta az Árpád téren kampányolnak: az “1000 Szél – Energia” országjáró túrájuk részeként, amelynek látványos kiegészítője egy hétméteres szélerőmű. Itt este hétig tart a kampányolás, melynek küldetése a megújuló energia technológiákról szóló ismeretterjesztés, illetve a magyarországi megújuló energiás szektor jelenének és lehetséges jövőjének bemutatása.

A Csillag Börtönben délután négy órakor kezdődik a Pinceszínház produkciója: Vajda István: Pedig én jó anya voltam… (A belépés korlátozott számú, a tapasztalatok szerint érdemes a kezdésnél jóval korában a zárt kapu elé állni.)

Ma fél öttől a Somogyi-könyvtár szervezésében a “Tarot, a hétköznapok misztikuma” címmel Marton Gabriella előadását hallgathatjuk meg a Francia utcai fiókkönyvtárban (Szeged, Kossuth L. sgt.).

Délután öt órától a Korona Szállóban (Szeged, Petőfi S. sgt.4.) a Közéleti Kávéház szervezésében Szőcs Lajossal, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem volt gazdasági főigazgatójával beszélget Sényei Róbert ny. középiskolai tanár.

A Klauzál téren délután öt és hat órai kezdettel mutatkozik be az Első Magyar Garantáltan Pártsemleges Politikusképző Artistaiskola Vizsgacirkusza a HMG Műhely (Szentes) előadásában.

Este háromnegyed héttől az Andaxínház: Körvonalkorrekciója tekinthető meg a régi zsinagógában, majd a társulat és előadása fél nyolctól ismétel a régi Hungáriában.

A Hungarikum Fesztivál keretében a Széchenyi téren este hét órától a Szurdi-Marosi duó ad koncertet a maga népies megszólalásával, miközben ezzel egy időben, e helyszíntől nem sokkal távolabb Rácz Gábor és zenekara játszik a Port Royal Étterem és Casablanca Kávézó teraszán (Szeged, Vaszy tér).

Este nyolc órától a Rambling Blues Trió koncertje kezdődik a Millenniumi kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.). A műfaj kedvelői számára a Király Vajk, Hrabovszky Tamás, Szabó Csaba alkotta formáció akusztikus játéka kihagyhatatlan.

Este tíz órától a Klauzál téren egy ötven ország flaszterét megjárt különleges utcaszínházi produkciót láthatunk. A Les Sages Fous (Kanada): Bizzarium:Aquariumja igazi estimese felnőtteknek.

Előző sztori

Sírni csak a győztesnek…

Következő sztori

Labdarúgó NB III: rajt megyei rangadóval?