Szórakozás

Csütörtök: zöldek, zenészek és színészek

Csütörtök: zöldek, zenészek és színészek

2008. július 24., csütörtök
Csütörtök: zöldek, zenészek és színészek

A mai nap szegedi programjai a zöld ügy, a zene, a mozgás és a színház mentén kínálják magukat a város különböző pontjain, minden időben, ebben a rekorddöngető ősziesre fordult időjárásban. A programbőségben nagy szerepet játszik a szabad színházak nemzetközi találkozója, melynek műsorfüzetéből csupán az ingyenes előadásokat vesszük számba. A THEALTER teljes programja itt mazsolázható.

A

Greenpeace aktivistái

már reggel óta az Árpád téren kampányolnak: az "1000 Szél – Energia

" országjáró túrájuk részeként, amelynek látványos kiegészítője egy hétméteres szélerőmű. Itt este hétig tart a kampányolás, melynek küldetése a megújuló energia technológiákról szóló ismeretterjesztés, illetve a magyarországi megújuló energiás szektor jelenének és lehetséges jövőjének bemutatása. A Csillag Börtönben délután négy órakor kezdődik a Pinceszínház produkciója: Vajda István: Pedig én jó anya voltam... (A belépés korlátozott számú, a tapasztalatok szerint érdemes a kezdésnél jóval korában a zárt kapu elé állni.) Ma fél öttől a Somogyi-könyvtár szervezésében a "Tarot, a hétköznapok misztikuma" címmel Marton Gabriella előadását hallgathatjuk meg a Francia utcai fiókkönyvtárban (Szeged, Kossuth L. sgt.). Délután öt órától a Korona Szállóban (Szeged, Petőfi S. sgt.4.) a Közéleti Kávéház szervezésében Szőcs Lajossal, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem volt gazdasági főigazgatójával beszélget Sényei Róbert ny. középiskolai tanár. A Klauzál téren délután öt és hat órai kezdettel mutatkozik be az Első Magyar Garantáltan Pártsemleges Politikusképző Artistaiskola Vizsgacirkusza a HMG Műhely (Szentes) előadásában.Este háromnegyed héttől az Andaxínház: Körvonalkorrekciója tekinthető meg a régi zsinagógában, majd a társulat és előadása fél nyolctól ismétel a régi Hungáriában. A Hungarikum Fesztivál keretében a Széchenyi téren este hét órától a Szurdi-Marosi duó ad koncertet a maga népies megszólalásával, miközben ezzel egy időben, e helyszíntől nem sokkal távolabb Rácz Gábor és zenekara játszik a Port Royal Étterem és Casablanca Kávézó teraszán (Szeged, Vaszy tér).Este nyolc órától a Rambling Blues Trió koncertje kezdődik a Millenniumi kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.). A műfaj kedvelői számára a Király Vajk, Hrabovszky Tamás, Szabó Csaba alkotta formáció akusztikus játéka kihagyhatatlan. Este tíz órától a Klauzál téren egy ötven ország flaszterét megjárt különleges utcaszínházi produkciót láthatunk. A Les Sages Fous (Kanada): Bizzarium:Aquariumja igazi estimese felnőtteknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.