Csütörtök: zene, irodalom, tudomány

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön a zenéé, az irodalomé és a tudományé a szegedi kultúra terepe. Nem sok program kínálkozik a városban, de aki teheti, menjen vízközelbe, vagy hűvös moziba.

A hétvégén azonban nagyon sokfajta program ígérkezik a városban és környékén, ezekről holnap számolunk be. Az ideális megoldást a ma a Bikinivel kezdődő Körös-Toroki Napok kínálják Csongrádon.
Ma délután öt órától szakmai vezetéssel megtekinthető a Bay Zoltán Intézet (Szeged, Derkovits fasor 2.) a Közéleti Kávéház szervezésében. Házigazda Kiss István megbízott igazgató, beszélgetőtársa Lőrik György közgazdász.
Ugyanekkor a Kövér Béla Bábszínházban a Szegedi Művészklub estje kezdődik, a vendég ezúttal Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója, beszélgetőtársa Bubryák István tv-producer-újságíró lesz. Téma: a Szegedi Szépírás augusztusi számának bemutatása.
Este héttől, Rácz Gábor és zenekara játszik a Port Royal Étterem és a Casablanca Kávézó teraszán (Szeged, Vaszy tér).
Este fél kilenctől a muzsikáló udvar keretében, a városháza udvarában (Szeged, Széchenyi tér 10.) „Arany-óra” – Arany János balladái Kováts Kriszta és a Fool Moon vokálegyüttes előadásában.

Előző sztori

Felelősség

Következő sztori

Katonai parádé 1848-at idézve – galériával!