Sport

Búrány nem a pályán, hanem a tévé előtt

Búrány nem a pályán, hanem a tévé előtt

2008. július 15., kedd
Búrány nem a pályán, hanem a tévé előtt

Elérhető közelségben a Nílus partja

Az U-19-es magyar labdarúgó-válogatott e napokban méri össze erejét az öreg kontinens legjobbjaival a csehországi Európa-bajnokság nyolcas döntőjében. A hétfői bolgárok elleni 1-0-s diadallal a magyar csapat szinte már kiharcolta a jövő évi U-20-as egyiptomi világbajnokságon való részvételt, és harcban áll az Eb-elődöntőért. A szegedi Búrány Zoltán az utolsó pillanatban maradt ki a tizennyolcas keretből. A SZEGEDma.hu telefonon érte utol a futballistát, aki éppen új csapatához, Diósgyőrbe utazott.

A többszörös utánpótlás-válogatott játékost már évek óta csábították első osztályú csapatok. Végül a Diósgyőr invitálására mondott igent, s az őszi szezontól a miskolci futballt erősíti majd, követve a többi szegedi tehetséget: Szélpál Tamást, Kreizler Károlyt, Vida Gergőt.

Akkor majd Egyiptom!

„Szombaton az indulás előtt derült ki, hogy az utazó keretből négy játékost kihagyott a szövetségi kapitány, köztük engem is" - mesélte némi csalódottsággal a hangjában a fiatal középpályás. „Mindnyájunkkal külön elbeszélgetett Sisa Tibor. A mester azt mondta, hogy engem sajnál a legjobban, de kénytelen volt a keretet szűkíteni, s most ezt a döntést hozta. Szakmai indokokra azonban nem hivatkozott."

Mikor megkérdeztük, állhat-e a döntés mögött az, hogy csak NB III-as felnőttcsapatban, a Tisza Volán SC-ben szerepelt még, míg társai többsége magyar és külföldi első osztályú csaptokban játszik, Búrány azt mondta: érzése szerint e logika alapján már a selejtezőkön is mellőzni kellett volna őt, holott rendszeresen kapott játéklehetőséget, sőt nem egy esetben jó játékával bizonyította is rátermettségét.

Az esélyeket latolgatva úgy nyilatkozott, hogy látva a spanyol-német összecsapást, vasárnap a németek ellen is esélyesként lépünk majd pályára. A jövővel kapcsolatban a középpályás elmondta, hogy most Diósgyőrben szeretne minél több játéklehetőséget kapni, későbbi tervei közt egy külföldi szerződés szerepel. És mivel az utánpótlás-válogatott harmincas keretében benne van, a jövő évi egyiptomi junior vb-t már nem a tévében szeretné nézni.

A magyarok egyébként 1997-ben Malajziában szerepeltek utoljára U-20-as labdarúgó-világbajnokságon. Ehhez most az első hatban, azaz csoportjuk első három helyének valamelyikén kell végezniük.

Szeged-Pribram: szurkolói túra

Információnk szerint több mint egy tucat szegedi szurkoló - edzők, szülők, barátok - utazik el Csehországba, hogy ott buzdítsák a fiúkat. „Nagyon büszke vagyok az U-19-es válogatottra. Ez a siker is bizonyítja, hogy az utánpótlás jó úton halad, csak a felnőtteknél kell rendet tenni végre, mind a vezetésben, mind pedig a játékosoknál" - nyilatkozta lapunknak Hüvös Gábor, a Tisza Volán egyik edzője, aki négy barátjával megy ki Pribramba, hogy a németek elleni küzdelemben a helyszínen szorítson a magyar válogatottnak.

A magyarok csütörtökön hat órakor a címvédő spanyol válogatott ellen játszanak - akik az első mérkőzésüket elvesztették 2-1-re a németekkel szemben -, míg vasárnap fiaink a germánokkal mérik össze tudásukat este nyolckor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.