Bulvár

Bombariadó Szeged főterén: célpontban a CIB

Bombariadó Szeged főterén: célpontban a CIB

2008. július 18., péntek
Bombariadó Szeged főterén: célpontban a CIB

Péntek délelőtt a rendőrség kiérkező állománya hermetikusan lezárta a Széchenyi tér és a Nagy Jenő, Kiss Menyhért utcák sarkát, illetve az oda vezető utakat.

A forgalom gyakorlatilag megbénult Szeged ezen részén, hiszen a tömegközlekedés eszközeit,

a

trolikat és a buszokat sem engedték át e szakaszon. A hatóság korlátozta a gyalogos- és gépkocsiforgalmat is. Mint megtudtuk, ismeretlen telefonáló fenyegette meg robbantással a Kiss Menyhért utcai CIB Bankot, melynek épületét tűzszerészek vizsgálják át.

# Kiegészítésként: Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

időközben arról tájékoztatott, a Széchenyi téren lévő bankfiókba valamivel tíz óra után érkezett a bejelentés, hogy bombát helyezek el ott, ami robbanni fog. Ezt követően a bank munkatársai értesítették a rendőrséget. A helyszínt a kiérkező rendőrök azonnal lezárták, a környező utcákkal együtt, s a gyalogosok és az autósok forgalmát, illetve a tömegközlekedést is elterelték. Tíz-tizenöt embert találtak otthon a rendőrök abban a két utcában, amelyet lezártak; őket megkérték, hogy hagyják el otthonaikat. Átmenetileg a házak földszintjén található tíz-húsz üzlet is zárva van. A lezárásban csaknem ötven rendőr vesz részt. A bombakutatók kutyákkal végzik a terület átvizsgálását. A szóvivő szerint a lezárás

várhatóan délután három óráig tart

majd. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétsége alapján vizsgálatot indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.