/

Bombariadó Szeged főterén: célpontban a CIB

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek délelőtt a rendőrség kiérkező állománya hermetikusan lezárta a Széchenyi tér és a Nagy Jenő, Kiss Menyhért utcák sarkát, illetve az oda vezető utakat.

A forgalom gyakorlatilag megbénult Szeged ezen részén, hiszen a tömegközlekedés eszközeit, a trolikat és a buszokat sem engedték át e szakaszon. A hatóság korlátozta a gyalogos- és gépkocsiforgalmat is.

Mint megtudtuk, ismeretlen telefonáló fenyegette meg robbantással a Kiss Menyhért utcai CIB Bankot, melynek épületét tűzszerészek vizsgálják át.

# Kiegészítésként:

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője időközben arról tájékoztatott, a Széchenyi téren lévő bankfiókba valamivel tíz óra után érkezett a bejelentés, hogy bombát helyezek el ott, ami robbanni fog. Ezt követően a bank munkatársai értesítették a rendőrséget.
A helyszínt a kiérkező rendőrök azonnal lezárták, a környező utcákkal együtt, s a gyalogosok és az autósok forgalmát, illetve a tömegközlekedést is elterelték. Tíz-tizenöt embert találtak otthon a rendőrök abban a két utcában, amelyet lezártak; őket megkérték, hogy hagyják el otthonaikat. Átmenetileg a házak földszintjén található tíz-húsz üzlet is zárva van. A lezárásban csaknem ötven rendőr vesz részt. A bombakutatók kutyákkal végzik a terület átvizsgálását.
A szóvivő szerint a lezárás várhatóan délután három óráig tart majd. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétsége alapján vizsgálatot indított.

Előző sztori

Harmincas tempó a Bertalan hídon

Következő sztori

Kísérlet a graffitisek megfékezésére