Több mint hatvanmilliós adócsalás

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy megyében, valamint Budapesten negyven helyszínen tartottak házkutatást, három gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek a pénzügyőrök egy több mint hatvanmillió forintos adócsalási ügyben – derült ki a vámhatóság szerdai közléséből.

Sipos Jenő szóvivő elmondta: egy szegedi gazdasági társaság 2007 eleje óta közel ötven esetben jelentős mennyiségű műanyag csomagolófóliát szerzett be olasz és magyar vállalkozásoktól. A cég egy másik, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató, fiktív gazdasági társaságot vont be az ügyletekbe azért, hogy az adófizetési kötelezettségének ne kelljen eleget tennie. Ehhez a fiktív gazdasági társaság valótlan adattartalmú számlák kiállításával nyújtott segítséget.
A cselekménnyel 63 millió forint összegű adótól fosztották meg a költségvetést – tudatta az ezredes.

Az összehangolt akcióban a pénzügyőrök negyven helyszínen tartottak házkutatást. Ezek eredményeként jelentős mennyiségű készpénzt, személygépkocsit, valamint csomagolófóliát foglaltak le, mintegy 55 millió forint értékben. Az eljárásban a vámhatóság három gyanúsítottat vett őrizetbe, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Előző sztori

Szegedre érkezett az Angyali üdvözlet

Következő sztori

Nincs szükség lehallgatásra Csongrád megyében