/

Testvérének megölése miatt áll bíróság előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vádirat szerint egy katonai bajonettel egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette az a kiszombori férfi, akit korábban felesége meggyilkolása miatt már jogerősen elítéltek. Büntetőperének tárgyalása kedden kezdődött Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróságon.


A Lőrinczy György megyei főügyész által ismertetett vádirat szerint a 49 esztendős férfi, aki felesége 1992-es meggyilkolását követően 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. 2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott.
A férfi hazaérve veszekedni kezdett öccseivel, elmondása szerint azért, mert zavarta testvérei hangos vitatkozása. Az egyik ágyon fekvő testvérét egy csaknem 20 centiméter pengehosszúságú katonai bajonettel mellkason döfte. A szúrás a férfi tüdejét érte, a sérülés következtében rövid időn belül elhunyt, életét a szakértők szerint az azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.
Ezt követően a vádlott, vallomása szerint, ráparancsolt másik testvérére, hogy ne hagyja el a lakást, majd őt is „megbökte” a bajonettel mellkasa jobb oldalán. A megszúrt férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám ez csak a véletlenen múlt – áll a vádiratban.
A vádlott ez után elhagyta a lakást, kocsmába ment, a rendőrök ott fogták el, s kabátjának ujjában megtalálták a gyilkos fegyvert is.
A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét testvére megölésében, azt azonban védekezésként elmondta, nem kívánta bántani a sértetteket – „csak rájuk próbált ijeszteni”.
A bíróság Joó Attila vezette tanácsa tanúk és szakértők meghallgatását követően előreláthatóan csütörtökön hirdet ítéletet az ügyben.

Előző sztori

Őzgidát nevelnek a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Patyomkin-várost építenek?