Bulvár

Testvérének megölése miatt áll bíróság előtt

Testvérének megölése miatt áll bíróság előtt

2008. június 3., kedd
Testvérének megölése miatt áll bíróság előtt

A vádirat szerint egy katonai bajonettel egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette az a kiszombori férfi, akit korábban felesége meggyilkolása miatt már jogerősen elítéltek. Büntetőperének tárgyalása kedden kezdődött Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróságon.

A

Lőrinczy György

megyei főügyész által ismertetett vádirat szerint a 49 esztendős férfi, aki felesége 1992-es meggyilkolását követően 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. 2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott. A férfi hazaérve veszekedni kezdett öccseivel, elmondása szerint azért, mert zavarta testvérei hangos vitatkozása. Az egyik ágyon fekvő testvérét egy csaknem 20 centiméter pengehosszúságú katonai bajonettel mellkason döfte. A szúrás a férfi tüdejét érte, a sérülés következtében rövid időn belül elhunyt, életét a szakértők szerint az azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni. Ezt követően a vádlott, vallomása szerint, ráparancsolt másik testvérére, hogy ne hagyja el a lakást, majd őt is „megbökte” a bajonettel mellkasa jobb oldalán. A megszúrt férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám ez csak a véletlenen múlt – áll a vádiratban. A vádlott ez után elhagyta a lakást, kocsmába ment, a rendőrök ott fogták el, s kabátjának ujjában megtalálták a gyilkos fegyvert is. A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét testvére megölésében, azt azonban védekezésként elmondta, nem kívánta bántani a sértetteket - „csak rájuk próbált ijeszteni”. A bíróság

Joó Attila

vezette tanácsa tanúk és szakértők meghallgatását követően előreláthatóan csütörtökön hirdet ítéletet az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.