Térinformatikai alapú turisztikai portált indított Csongrád megye

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Önkormányzat a térség látnivalóit, idegenforgalmi programjait bemutató térinformatikai alapú turisztikai portált indított a www.kincsekanapalatt.hu címen – közölte Sándor Attila, a megyei közgyűlés alelnöke szerdán Szegeden.

A portál segítségével a látogatók minden Csongrád megyét érintő idegenforgalmi információhoz hozzájuthatnak, tájékozódhatnak a természet és épített környezet értékeiről, kulturális-, szabadidős- és sport rendezvényekről, valamint a gasztronómiai és szálláskínálatról – mondta a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón az alelnök.
Az érdeklődők térben és időben is válogathatnak a kínálatból, a kiválasztott programokhoz pedig automatikusan szállásajánlatokat is társít a rendszer. Az egyes helyszínek adatait útvonaltervező-programokba vagy kézi-számítógépbe exportálhatják a felhasználók, de akár a honlap térképrendszerével is megtervezhetnek egy sétát a megye valamelyik településén – tudatta Sándor Attila.
Az alelnök kifejtette, a megyei önkormányzat igyekszik összehangolni és marketingeszközökkel támogatni a települések, kistérségek idegenforgalmi kezdeményezéseit. Ennek érdekében tavaly év végén többfordulós turisztikai szlogen- és logópályázatot hirdetet. A bírálóbizottság a legjobbnak a Csongrád megye – Kincsek a nap alatt jelmondatot és az ehhez kapcsolódó emblémát ítélte, amelyet már használnak is az idegenforgalmi kiadványoknál.
A megyei önkormányzat – részben pályázati forrásból – összesen 10 ezer példányban, három nyelven, a magyar mellett angolul és németül, kistérségi programajánló kiadványt is megjelentetett. A füzetet Tourinform irodákon keresztül, valamint turisztikai kiállításokon terjesztik – tudatta Sándor Attila.
Hozzátette: tervezik egy, a vízhez kapcsolódó idegenforgalmi, sport és kulturális kínálatot bemutató kiadvány megjelentetését is.

Előző sztori

Élő teknősöket csempészett volna

Következő sztori

Szegedi rajzpedagógusok alkotásaiból nyílt kiállítás