Bulvár

Sikerült azonosítani a mórahalmi postás gyilkosát

Sikerült azonosítani a mórahalmi postás gyilkosát

2008. június 12., csütörtök
Sikerült azonosítani a mórahalmi postás gyilkosát

A rendőrség adatai szerint egy ötvenéves, ásotthalmi tanyán élő férfi volt az, aki május 14-én megölte a Csongrád megyei Mórahalom határában a település postásnőjét - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön Szegeden.

Szekeres Tibor alezredes közölte, a tett után öngyilkosságot elkövető férfi lakhelyén megtalálták azokat a szerszámokat, amelyekkel az elkövető a bűncselekménynél használt lőfegyvert készítette. A mezőgazdasági munkából élő férfinak sem családja, sem közvetlen hozzátartozói nem voltak, befelé forduló személyiség volt, aki szomszédaival sem igen tartotta a kapcsolatot, ezért telt csaknem egy hónapba a személyazonosságának a tisztázása. Az öngyilkossága során keletkezett sérülések annyira eltorzították a férfi arcát, hogy a róla készült kép alapján még az őt jól ismerő személyek sem tudták azonosítani - tudatta az osztályvezető. Hozzátette: a férfi kisebb súlyú bűncselekmények miatt korábban már volt büntetve. A rendőrség adatai alapján május 14-én reggel nyolc óra körül Mórahalom külterületén található levélszekrényeknél a férfi megtámadta a gépkocsival érkező kézbesítőt, majd a dulakodás közben a földre kerültek, és a fegyver elsült. Ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a postásnő, aki a kórházba szállítás közben meghalt. A férfi három-négy méterre a gépkocsitól saját életét is kioltotta. A vizsgálatok megállapították, hogy az autóból nem tűnt el semmi. Az elkövetőnek nem volt lehetősége, hogy bármit is elvigyen, miután a rendőrök pár perccel az első lövés eldördülése után a helyszínen voltak. A bűncselekményt vélhetően az anyagi haszonszerzés motiválta, a postásnő megtámadását követően a férfi a gépkocsival próbált menekülni, de műszaki hiba miatt a jármű nem indult el, így feltehetően pánikba esett, s ezért követhetett el öngyilkosságot - mondta az alezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.