Rock and Roll Circus péntektől a Kass Galériában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gömör Tamás fotográfiáiból nyílik kiállítás a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában június 20-án (pénteken).

A 16.30-kor kezdődő megnyitón a sajátosan megválogatott anyag bemutatóját az alkotó édesapja, dr. Gömör Béla ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
Napjaink egyik polihisztora a kiállítást megnyitó édesapa. Neves reumatológus, egyetemi tanár, író, publicista, alkalmazott grafikus, műgyüjtő, szerkesztő, valamint a Bäck Manciról, az elfeledett szegedi fotográfusnőről született könyve okán: fotóesztéta-fotótörténész – fogamaz Medgyesi Konstantin, a múzeum sajtóreferense.
Bizonnyal nem véletlen tehát, hogy a most önálló szegedi tárlattal jelentkező Gömör Tamás oly’ sokoldalú alkotó egyéniség. „Az alkalmazott fotográfia szinte minden területén dolgoztam: készítettem naptárt, termék- és divatkatalógust, lemezborítót, könyvillusztrációt, óriás plakátot, enteriőr és reprodukciós fényképeket. Mindazonáltal leginkább az emberközpontú ábrázolást kedvelem” – mondja magáról az ifjabbik Gömör.
A most nyíló és augusztus 31-ig megtekinthető Rock and Roll Circus című fotókiállítás témája s természetszerűen a címválasztása sem esetleges. Gömör Tamás tizennégy évesen kezdett el megismerkedni azzal a hathúros hangszerrel, amely mára a mindennapjai részévé vált. Az elmúlt tizenöt évben írt dalokat és szövegeket más előadóknak is, játszott alkalmi zenei projektekben-formációkban, majd sok-sok zenekaron keresztül vezetett az út a már lassan ötödik éve aktívan koncertező, három videoklippel és egy nagylemezzel rendelkező Fugu zenekarig, ahol énekes-gitárosként, illetve dal- és szövegíróként tevékenykedik.
A jelenlegi, hatodik önálló kiállítása anyagát azoknak a „pályatársaknak” portréi alkotják, akiket hellyel-közzel a korosztályának tekinthet. A névsor korántsem teljes – mint mondja –, hiszen tervezi a sorozat folytatását. Nem titkolt szándéka azokat a tehetséges zenészeket is bemutatni, akik nem kapnak elég popularitást a hazai könnyűzenei életben.

Előző sztori

Antal Gábor nyerte a IV. Memphis TOP 32-t

Következő sztori

Tara – a középpont