Programok a könyvhét jegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hogy ne mondhassa senki, nem szóltunk időben, előbb két holnapi kiállításmegnyitót harangozunk be, majd rátérünk a könyvheti programok ajánlására.

Simai Mihály, Pataki Ferenc, Olasz Attila alkotásaiból nyílik kiállítás a Somogyi-könyvtárban (Szeged, Dóm tér 1-4., tel: 62/630-634), míg “Szegedi Nyár” címmel a Polgári Szalonban (Szeged, Victor H. u. 5.) Bukor Tibor és Göblyös Róbert festményeit tekinthetjük meg.

Ma a Dugonics téren délután három órakor Nagy Bandó Andrással találkozhat a közönség. Ugyanekkor a Somogyi-könyvtár azokat a lurkókat várja, akik Pettsonnal futnának össze szívesen a Gyermekkönyvtárában. Itt interaktív játék keretében ismerkedhetnek meg Pettson és Findusz történeteivel. Ebben Mátyás Zoltán színész, bábszínész lesz segítségükre.

A Dugonics téren negyed öttől kezdődik a BEAT Költők Estje.
A Monod(r)ámák Társulat célja az olvasott szöveg megjelenítése, ahol a zene és a mozgás is olyan fontos, mint a szöveg. Az est első részében Veled vagyok a Sárga házban címmel beat költők alkotásaiból válogatnak.
Öt órától a Király Kőnig Péter Zeneiskola klarinétegyüttesének, majd Vér Csaba Kvartettjének műsora következik, míg a szomszédos Millenniumi kávéházban fél hatkor kezdődő “szabadolvasás” során szegedi színészek, közszereplők és fiatal tehetségek olvassák fel kedvenc verseiket, szövegeiket a könyvhét tiszteletére. Ezzel az eseménnyel párhuzamosan a klubszobában az Artstab csapatának bemutatója zajlik: ők szintén kedvenc könyveik tartalmából, írójától adnak elő.

Előző sztori

Focimeccsek és ifjúsági sakk-Eb

Következő sztori

Feltételezett kábítószer-kereskedőket fogtak el