Ősztől ismét jégre lép a szegedi felnőtt hokicsapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

A 2007/2008-as szezonban csupán az utánpótlásbajnokságokban karcolták a jeget a szegedi korcsolyák, ősztől azonban a felnőttbajnokságban is szurkolhatnak majd kedvenceikért a Tisza-parti hokibarátok. Azt viszont még nem tudni, ki lesz a gárda szakvezetője.

Egy év szünet után újra leadja nevezését a felnőtt OB küzdelmeire a Tisza Volán SC jégkorongcsapata – erről Lippai Pál szakosztályvezető (alsó képünkön) tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t. Bár anyagi és infrastrukturális lehetőségeikkel számot vetve továbbra is elsősorban az utánpótlás nevelésére összpontosítanak, ahhoz, hogy a fiatalok követendő mintát lássanak maguk előtt, mindenképp szükség van nagycsapatra, ez motiválta a vezetőséget. A szövetségben nem tisztult még le teljesen a jövő évi pontvadászatra nevezők száma, így a kiírást nem véglegesítették. Amennyiben az elit Extraliga néven szerepel, akkor a szegediek az OB I-ben ragadhatnak ütőt, ha végül OB I néven startol a legmagasabb osztály, akkor a második vonalat OB I tartalékbajnokságnak keresztelik.

Vége a kényszerszünetnek

Hogyan is áll majd össze ez a másodosztályú együttes? A szakosztályvezető elmondta: elsősorban az idei ificsapatra kívánnak építeni, mely kiegészül majd több olyan szegedi vagy szegedi kötődésű felnőttjátékossal – így a tervek szerint Egyed Mátéval –, akik a 2007/2008-as „kényszerszünetben” máshol játszottak. Csapat és nevezés tehát lesz, mint ahogy szakvezető is ül majd a kispadon – de hogy ki, az egyelőre nyitott kérdés.

Az elmúlt szezonban a klub Szegedre csábította a szabadkai származású Nikola Dujmovicsot, aki játékosként Szabadkán, majd Újvidéken és Belgrádban szerepelt, edzői pályafutása során pedig a szerb és a bosnyák ifjúsági válogatott szövetségi kapitányaként, s három évet Olaszországban is tevékenykedett. Dujmovics mester szerződése március 31-én lejárt, azóta nem történt vele egyeztetés.
„Bár nem ismerjük pontosan Dujmovics mester szándékait, az elmúlt egy év során kiderült, hogy ő elsősorban az utánpótlásban lát fantáziát, lehetőséget, s a szülők is ez irányú munkáját támogatják. Mindenképpen szükség van edzőre a felnőttcsapat mellé, ezért körülnézünk az országon belül és kívül” – árulta el Lippai Pál.

Fokozódik a hokiláz

A nézők továbbra is ingyen tekinthetik majd meg a mérkőzéseket a műjégpálya lelátóin, hiszen a vezetőség célja, hogy újra kialakuljon a hokiszerető, meccsre járó szurkolói mag a Tisza-parti városban. A magyar felnőtt- és utánpótlás-válogatottak sikereinek tükrében erre minden esély megvan, s az országban tomboló hokiláz következtében talán még az eddigieknél is több kissrác jelentkezik majd a Tisza Volán SC-be is, mely az elmúlt években a mostoha körülmények ellenére – még fél évig sem használhatják a jeget – is válogatott szintű korongosokat nevelt ki.

A Szeged az utóbbi évtizedben több alkalommal is elindult a legmagasabb osztályban a felnőttek között (ugyanakkor 2001 óta háromszor még az OB II-be sem nevezett felnőttgárdát). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elitmezőnyben történő szerencsepróbálásokhoz jászberényi közreműködés és dunaújvárosi, illetve székesfehérvári segítség is kellett, mégis: olyan fiatalok acélosodtak szegedi jégen, mint a mai magyar válogatott erősségének számító Peterdi Imre vagy Budai Krisztián.
A 2007/2008-as szezonban négy korosztály küzdelemsorozatában (mini, előkészítő II., serdülő, ifi) képviseltette magát a Volán: az ifjúságiak hétből hetedikek lettek, míg a Dunaferr SE-vel közös serdülőcsapat nyolcból a negyedik helyen végzett, miután elbukta az Újpest elleni bronzcsatát.

Előző sztori

Magyar-szerb pólócsata az olimpia jegyében

Következő sztori

Tanuljunk brutalitást!