Mozizzunk a Belvárosiban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét lehet légkondicionált filmszínházba menekülni a kánikula elől. Van is miért betérnünk a belvárosi filmszentélyekbe. Indiana Jones és a szexi New York kifulladt, de a banda dübörög tovább. Ezenfelül a hét tartogat némi melankóliát, melodrámát, és hogy a végén minden jóra forduljon, egy cseppnyi romantikát!
Az élet alkalomadtán nyomorultul szép tud lenni. Irina Palm esete is ezt bizonygatja. Ezt a filmet a prűdek lekerüljék, bár ki tudja, számukra is meglepetést okozhat: eldönthetik, hogy a cél szentesíti-e az eszközt.

Valóság nagybátyánk köszön vissza és emeli kalapját a 2007-es Cannes-i Filmfesztivál és az Európai Filmakadémia legjobb forgatókönyvének díját elnyerő filmben is. Akit érdekel, mi van a másik oldalon, az nem hagyja ki Fatih Akin alkotását.

A könnyedebb mozikat kedvelőknek bejöhet a “Boldogító talán”, van, aki kellemesen csalódott, lám romantikázni is lehet még másképp.

A Belvárosi mozi játszik még két magyar filmet: Eszter hagyatékára és a “Másik bolygó”-ra is rá lehet szánni egy maradék délutánt.

Továbbá: Grand Café-moziműsor, Szeged Cinema City

Előző sztori

Következik: néptánc, Szent Iván-éj, sörfeszt és Turandot

Következő sztori

Szúnyoginvázió Szegeden