Következik: néptánc, Szent Iván-éj, sörfeszt és Turandot

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mára csupán egy programot tudunk ajánlani a mozizáson kívül, azt is a Somogyi-könyvtár hűvösében. Ezért inkább előretekintünk, mert a hét közepétől két szegedi fesztivál is kezdetét veszi, holnap meg valóban Szent Iván-éj lesz, továbbá elkezdődnek a Turandot próbái a Dóm téren.
Ma délután öt órától a Somogyi-könyvtárban ” Ötven év alatt a föld körül” címmel a Közéleti Kávéház vendége dr. Soproni Lajos orvos.
Holnap Iván napjának éjjelén a “piros úszóházon (Felső Tisza part, a Pick-torony vonalában) és az ártérben “Szent Iván-éji Álom-hullámzás” veszi kezdetét. Lesz itt minden, mi ehhez szükségeltetik, így tűzugrás, valamint meggymag-dobálás hajadonoknak, elváltaknak, házasoknak és megrögzötteknek. Benn a házon, ami úszik, dallam kúszik: Kádár Zoli és zenekara húzza, majd DJ Random kever cédéről és ramról.
Másnap ér Pécsről Temesvár felé menet Szegedre a Folkhíd Nemzetközi Néptáncfesztivál. Délután fél hattól menettánc indul a Dugonics térről a Kárász utcán keresztül a Szent István térig. Megmutatják magukat és tudásukat németek, romániaiak, finnek, törökök és mindenféle más népek, meg ugye a szegediek. Este fél nyolctól folklórbemutató kezdődik a Szeged Táncegyüttes udvarában.
Ugyanezen a napon indul a XVI. alkalommal megrendezendő Szegedi Sörfesztivál, melynek helyszíne újabban az újszegedi Erzsébet liget, ahová egy ezer négyzetméteres sörsátrat is felállítanak, eső esetére.
Nem elhanyagolható hír továbbá, hogy ezen a héten megkezdődnek a Turandot próbái, színházrajongóknak ne is mondjuk: lehet menni leselkedni, zenerajongóknak hallgatózni…

Előző sztori

A múzeumok Szent Iván-éje Szegeden

Következő sztori

Mozizzunk a Belvárosiban!