Könyvnapok, rajzpedagógusok, kibeszélők

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A meteorológusok ígérete szerint mától rámosolyoghat a nap is a szegedi ünnepi “könyvhét”, esőmentesnek ígérkező második hetére. Végre esernyő nélkül is kisétálhatunk a Dugonics térre, és kezünkbe vehetjük a könyveket. Eddig volt, hogy a sátrak egy része fel sem hajtotta zöld ponyváit. Hiába, a könyv kényes jószág, nem szereti a nedvességet. Több kiállítás is ma nyílik… Lássuk, mi került mai programkínálatunkba!

A Dugonics téren délután öt órától az SZTE ZMK vonósnégyesének műsorát hallgathatjuk , majd öt órától kezdődik a “Könyvről könyvért” vetélkedő a Somogyi-könyvtár munka társainak közreműködésével. A mai gyermekeknek szóló téma az olimpia .
Gyulay Endre “Jézus feléd is nyújtja kezét” című kötetét dedikálja délután négy órától a Millenniumi kávéházban (Szeged, Dugonics tér 12.), majd öt órától őt Hász Róbert követi, aki a “Sok vizek zúgása” kapcsán beszélget Bene Zoltánnal . Ugyanebben az időben a Bibliotéka Egyesület (6722 Szeged, Kálvária sgt. 14.) Polner Zoltán “Harmatszedés égi mezőkön” című kötetét mutatja be.

“Trianon emlékekben” – emlékkiállítás nyílt Szanka József szegedi magángyűjtő relikviáiból az újszegedi Rendezvényházban (Szeged, Közép fasor 1-3., tel.: 62/431-499). A bemutatott tárgyak egy szűk metszetét adják annak a gyűjteménynek, melynek témája a nemzeti önérzet és a hazaszeretet. Ugyanitt a látogatók a “trianoni kibeszélőkönyv” lapjaira is bejegyzést írhatnak.
A Vedres István Szakközépiskola dísztermében (6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2., tel.: 62/547-160) az aktív, illetve már nyugalmazott rajzpedagógusok festményeit, grafikáit, kerámiáit, tűzzománc és selyem alkotásait, tekinthetjük meg. Itt több mint három tucat művet mutatnak be július 13-ig.

Előző sztori

Köz-vélemény II. – Forever Botka?

Következő sztori

A szegedi Jobbik sajtóközleménye