Sport

Kézilabda BL: a második kalapban a Pick Szeged

Kézilabda BL: a második kalapban a Pick Szeged

2008. június 13., péntek
Kézilabda BL: a második kalapban a Pick Szeged

A magyar bajnok, KEK-győztes MKB Veszprém az első, a bajnoki ezüstérmes és magyarkupa-győztes Pick Szeged pedig a második kalapba került a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportsorsolása előtt.

A nyolc kvartett beosztását július 4-én 18.30-kor készítik el Göteborgban. A selejtezősöket július elsején osztják párokba. A 2007/2008-as szezonhoz képest megváltozik az elitsorozat lebonyolítása: a csoportkörből az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol ismét csoportok lesznek, de ezekből a négyesekből már nemcsak egy csapat megy tovább, hanem két gárda léphet a negyeddöntőbe. A Pick Szeged a májusban véget ért BL-kiírásban a középdöntőig jutott el, ahol a spanyol Barcelona és a dán GOG Gudme mögött, a szlovén Celjét megelőzve csoportjában a harmadik helyen zárt. A szegedi együttes legjobb BL-eredménye a negyeddöntőbe kerülés: 1997-ben a Barcelona, 2004-ben a német Magdeburg ütötte el a Picket az elődöntőtől.

A kalapok beosztása:

1. kalap: Ciudad Real (spanyol), Kiel (német), MKB VESZPRÉM, Montpellier (francia), Celje (szlovén), FC Köbenhavn (dán), Csehovszki Medvegyi (orosz), Croatia Zagreb (horvát) 2. kalap: FC Barcelona (spanyol), Ademar Leon (spanyol), Flensburg-Handewitt (német), Hamburg (német), PICK SZEGED, Chambery (francia), Cimos Koper (szlovén), GOG Gudme (dán) 3. kalap: Portland San Antonio (spanyol), Zürich (svájci), Zaporizsja (ukrán), Wisla Plock (lengyel), Hammarby (svéd), Boszna Szarajevó (bosnyák), Tatran Presov (szlovák), Drammen HK (norvég) A 4. kalapba a selejtezők győztesei kerülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.