Bulvár

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el Szegeden

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el Szegeden

2008. június 5., csütörtök
Kábítószer-kereskedőket ítéltek el Szegeden

Marihuánát, speedet és ecstasyt csempészett Hollandiából Magyarországra, majd értékesített az a két Békés megyei fiatal, akiket a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen nyolc, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott.

Az elsőrendű vádlott, egy 34 éves gáborjáni lakos 2004 második felében Amszterdamban egy építőipari cégnél dolgozott alkalmi munkásként. Ekkor ismerkedett meg egy férfival, az ő ajánlatára és kapcsolatai révén kezdett el 2005 elejétől kábítószer-kereskedelemmel foglalkozni. A vádlott jelentős mennyiségű, különböző típusú kábítószert marihuánát, ecstasy tablettákat és speedport hozott autóbuszon Magyarországra. Kábítószer-terjesztői hálózatot alakított ki, a droggal kereskedett. Volt olyan tranzakció, amikor a másodrendű vádlottnak, egy 24 éves gyulai férfinak.800 ecstasy tablettát adott át, amelynek ellenértékeként 750 gramm marihuánát és 650 gramm speedport, valamint százezer forint készpénzt vett át. Az elsőrendű vádlott által értékesítés céljából behozott, itthon eladott, illetve átadott kábítószerek együttes hatóanyag-tartalma legalább huszonhétszerese volt a jelentős mennyiség alsó határának. A másodrendű vádlott 2005 májusa és októbere között szintén Hollandiából hozott be különböző típusú kábítószereket, amelyeket az általa kiépített terjesztői és vásárlói hálózaton keresztül tovább értékesített. Az általa eladott drog együttes hatóanyag-tartalma legalább huszonegyszerese volt a jelentős mennyiség alsó határának. A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki jogerősen bűnösnek a két férfit. Az elsőrendű vádlottat nyolc, a másodrendűt hét év fegyházbüntetéssel sújtotta, s mindkettőjük esetében kétmillió forintot meghaladó összegre vagyonelkobzást rendelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.