Hódi Károlyt Vecsésen sem kerülte el a balszerencse

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: SZEGEDma

Az egyik lovának megbetegedése miatt már az első versenyszám után fel kellett adnia a további küzdelmeket a szegedi Hódi Károlynak a CAIO Vecsés Kupa nemzetközi fogathajtóversenyen.

Tovább üldözi a balszerencse a klasszis szegedi fogathajtót, Hódi Károlyt (képünkön). A kettesfogathajtók között háromszoros vb-ezüstérmes, egyszeres vb-bronzérmes hajtó ebben az esztendőben a négyesfogathajtók között szerette volna kivívni a négyfős magyar vb-csapatba való bekerülést. Az első, fábiánsebestyéni válogatón megszerezte ehhez az alapokat, negyedikként végzett a magyarok közül. Ezt követően hihetetlenül peches hetek következtek.

Előbb egy ausztriai viadalon nem engedték rajthoz állni, mivel az állatorvosi konzílium kizárta egyik lovát, majd a második válogatónak számító Vecsés Kupán egy másik lovát tiltotta el a versenyzéstől sántaság gyanújával a versenybíróság. Hódi így négy lóval, csere nélkül vágott neki a küzdelmeknek. Az első számban, a díjhajtásban nem ért el különösebben jó eredményt, mivel épp az egyik díjhajtó lovát veszítette el, így maratonfogatával hajtott.

Szombaton a maratonban adott lett volna a lehetőség a javításra – ha minden ilyen egyszerű lenne… De mi történt szombatra virradóra? “Az egyik legjobb, legsikeresebb lovam, Felleg bal első lába valamilyen fertőzés következtében sömörös lett, belobbant, olyan vastagra duzzadt, mint a derekam. Így fel kellett adnom a versenyt. De ami még sokkal szörnyűbb, Felleg sportpályafutásának hellyel-közzel vége is van. Az idei fő célomról lemondhatok, a négyesfogathajtó vb-re már nem tudok kijutni” – mondta a SZEGEDma.hu-nak a versenyző.

S hogyan tovább? Az egyesfogathajtóknál is világbajnokságot rendeznek 2008-ban, Hódi most ezzel próbálkozik. “Építkezem tovább a fiatal, fejlődő lovaimmal. Gőzerővel készülök, részt veszek két válogatón, hátha sikerül kijutnom az egyes-vb-re. Kedden már utazom is az ausztriai, altenfeldi versenyre. Remélem, a sors végre kegyes lesz hozzám, elkerülnek a további szerencsétlenségek!” – nyilatkozta portálunknak a hajtó, hozzátéve: sporttársa Bátor, a lipicai félvér lesz, akit a négyesben nem vett számításba.

Hódi Károly azt is elmondta, hogy ezzel párhuzamosan elkezdi építeni kettesfogatát a következő esztendőre, hiszen 2009-ben Magyarország rendezi a kettesfogathajtó-világbajnokságot, ahol mindenképpen szeretne bizonyítani.

Előző sztori

Balhé Boszniában, vb-n a magyarok

Következő sztori

Szocdem munkafilozófia