Hetedikként zárt az NB III-ban a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó NB III. Alföld csoportjának 30. fordulójában Hódmezővásárhelyen lépett pályára vasárnap a szegedi Tisza Volán SC.

Protity Sándor gárdája számára az volt a tét az utolsó játéknapon, hogy sikerül-e esetleg előrelépni a hetedikről az ötödik vagy a hatodik pozícióba. Az egyik rivális, a Gyula szombaton 1-1-es döntelenre végzett Baján, így adott volt az esély.

A Honvéd II. ma 3-1-re verte a Dabast, s mivel a Volán 1-1-es félidőt követően csupán 2-2-t tudott kiharcolni a Hódmezővásárhelyi FC otthonában, a szegedi együttes maradt a hetedik helyen. A Tisza-partiak találatain Bank Szilárd és Brinszky Adrián (képünkön jobbra, a labdával) osztoztak.

A bajnokságot a Békéscsaba nyerte 63 ponttal (ezzel felkerült az NB II.-be) az 59 pontos Baja, az 54-54 pontos Szigetszentmiklós és Monor, valamint az 52 pontos Honvéd II., az 51 pontos Gyula és az 50 pontig jutó Tisza Volán előtt. A Csongrád megyei csapatok közül a Vásárhely tizenegyedikként zárt, míg az utolsó előtt, tizenötödik helyen végző Csongrád kiesett az NB III.-ból.

A Tisza Volán SC újoncként szerepelt a 2007/2008-as évadban az NB III. Alföld csoportjában. A szezon első részében a szegedi alakulat nagy harcban volt a Békéscsabával és a Bajával, úgy tűnt, akár a feljutásra is esélyes lehet. Aztán a közös főtulajdonos Szeviép az NB I-es Diósgyőrbe vitte át Vágó Attila vezetőedzőt, Dlusztus Imre ügyvezetőt vezérigazgatóvá tette Miskolcon, valamint télen a Volán három kulcsjátékosát (Szélpál T., Honma, Vida) is áttelepítette. Ezzel párhuzamosan anyagi nehézségek is jelentkeztek a csapat háza táján, így nem volt meglepő, hogy tavasszal a harmadikról a hetedik helyig esett vissza a Szeged. Míg az őszi mérkőzéseken 31, addig a tavaszi szezonban 19 pontot gyűjtött a megyeszékhely első számú futballcsapata.

Kérdés, hogyan alakul tovább a csapat sorsa, hiszen a működtető Szeged Labdarúgó Klub Kft. 75 százalékosa főtulajdonosa, a Szeviép cégcsoport áprilisban bejelentette, nem kívánja tovább támogatni a szegedi labdarúgást, s tulajdonrészét névértéken felajánlja a társtulajdonos Tisza Volán SC-nek. Az üzlet további alakulásáról azóta nem érkezett hír.

Előző sztori

Szocdem munkafilozófia

Következő sztori

Labdarúgó megyei I. osztály: 11. lett a SZVSE