Fallabda szeniorverseny: a döntők következnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Vasárnap a döntőkkel véget ér a VIII. Audi Hungarian Squash Masters Open nemzetközi szenior fallabdaverseny Szegeden, a Kenyérgyári úti Squash Club Szabaidőközpontban.

Az immár nyolcadik alkalommal sorra kerülő rangos versenyen a hölgyek és az urak mezőnyében nyolc kategóriában közel kilencven játékos küzd a minél jobb helyezésekért péntek délelőtt óta. Több finálé magyar, sőt, szegedi érdekeltségű lesz.

A 35 év feletti hölgyek között megismétlődik a tavalyi döntő: ismét csak két szegedi Takács Kata és Horváth Gáborné csap össze. Tavaly utóbbi bizonyult jobbnak. A 45 év feletti nők körmérkőzéses rendszerben játszanak, itt az utolsó nap előtt a magyar Wéber Júlia áll a legjobban.

Ami az urakat illeti, a 35 év felettiek döntője hatalmas csatát ígér: az elmúlt két év bajnoka, Kovács Zsolt az első Masters-versenyén részt vevő ír Colin White-tal méri össze tudását. A 40 év felettieknél magyar házidöntő lesz: Dákai István a szegedi Radóczi Tiborral mérkőzik. A 45 és az 50 év feletti férfiaknál viszont a squash mesterei, az angolok viszik a prímet: előbbi koroszályban James Ockwell és Nick Peel, utóbbiban Mark Cowley és Stuart Hardy vívja a döntőt. Ugyancsak az angolok döntik el egymás között az arany- és ezüstérem sorsát a 60 év felettieknél: Martin Pearse és Keith Flanigan csatája is izgalmasnak ígérkezik. Az 55 év felettiek körmérkőzéses rendszerben meccselnek, s a zárókör előtt úgy tűnik, a bajnok minden bizonnyal az angol David Adams lesz.

A döntőket, illetve az utolsó fordulókat ma 10 órától rendezik Szegeden.

Előző sztori

Szezonzáró fideszes családi nap Makkosházán

Default thumbnail
Következő sztori

Ezúttal az akadályhajtás fogott ki Hódi Károlyon

Legutóbbi hasonló cikkek